Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci na usavršavanju koje im doslovno – život znači!

['aparati za zaštitu dišnih organa', 'DVD', 'ivica maceković', 'POŽAR', 'usavršavanje', 'Vatrogasna zajednica Grada V.Gorice']

Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice od početka godine provodi usavršavanje članova dobrovoljnih vatrogasnih društava za specijalnost ‘Aparati za zaštitu dišnih organa’. Cilj je unaprijediti dosadašnja znanja i sposobnosti, te usavršiti vatrogasce za teže oblike požara. Do kraja godine planirano je usavršavanje za sveukupno 70  vatrogasaca.

– Sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja grada i okolice unutar naše Vatrogasne zajednice poslalisu svoje predstavnike na usavršavanje za  dišne sprave. Započeli smo u siječnju, specijalizaciju je do sada prošlo 30 ljudi, kroz dvije grupe, a do kraja godine planiramo još dvije grupe po 20 vatrogasaca. Po potrebi ćemo organizirati i petu grupu – rekao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednica Grada Velike Gorice, Ivica Maceković.

DVD Mraclin usavrsavanje s maskama

Foto: vatrogasci DVD-a Mraclin na usavršavanju za specijalnost ‘Aparati za zaštitu dišnih organa’/JVP GZ

Obzirom kako su brojni DVD-ovi putem natječaja i donacija nabavili zaštitnu opremu, logičan slijed je i dodatna obuka.

– Potrebno je učestalo vježbanje, da se naviknu i na sprave i maske. Usavršavanje se provodi kroz teroijski i praktični dio. Dva dana teorije se održava kod nas u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, a dva dana su u JVP Grada Zagreba, gdje postoji specijalno vježbalište.

DVD N.Cice usavrsavanje dvojica e1664879695915

Foto: DVD Novo Čiče, specijalizacija ‘Aparati za zaštitu dišnih organa’

Neki od DVD-ova su se i putem društvenih mreža pohvalili uspjehom svojih članova, te otkrili detalje obuke.

– Danas su dvojica naših vatrogasaca, Božidar Božo Zetković i Luka Čučuković, uspješno položila usavršavanje za specijalnost aparati za zaštititu dišnih organa. Teorijski i praktični dio, koji je, između ostalog, uključivao vježbe fizičke spremnosti s izolacijskim aparatima, kao i pronalaženje, te iznošenje plinske boce iz zamračenog i zadimljenog prostora. Čestitke kolegama! Zahvaljujemo Vatrogasnoj zajednici grada Velike Gorice što su nam omogućili predmetno usavršavanje, te instruktorima Javne vatrogasne postrojbe Zagreb na profesionalnom i kvalitetnom pristupu kod obuke – objavili su iz DVD-a Novo Čiče.

Rezultatima se pohvalio i DVD Mraclin.

– Dvojica naših članova, Nikola Galeković i Jurica Kodrnja, položili su zahtjevni ispit za baratanje aparatima za zaštitu dišnih organa. Osposobljavanje u JVP-u Velika Gorica i JVP-Grada Zagreba završio je teorijskim i praktičnim dijelom, a naši su se vatrogasci pokazali doraslima tom izazovu.

 

 

The post Vatrogasci na usavršavanju koje im doslovno – život znači! appeared first on cityportal.hr.