Prijava

Vaša prijava

Vikend u nižim ligama: Tri turopoljska slavlja, tri odgode i nekoliko katastrofa…

['1. ŽNL', 'hotnews', 'jžnl', 'NK Meštrica', 'Nk Vatrogasac']

Brzo ćemo zaboraviti ovaj vikend turopoljskog nogometa, uz rijetke izuzetke bilo je ovo generalno loše kolo niželigaškog nogometa. U četvrtom rangu gubili su Kurilovec i Lukavec, u petom Gradići i Jelačić, a ni u sljedeća dva, u kojima se igralo zadnje kolo jeseni, nije bilo previše turopoljskih fešti.

Naime, ovaj vikend uspješno su apsolvirale samo tri naše momčad – Mraclin u Rugvici, Meštrica na svom terenu protiv Vatrogasca iz Zdenaca i onaj naš Vatrogasac, iz Kobilića, u gostima kod Brcka.

Ostali? Slabo, neuvjerljivo, bez ijedne pobjede. Posebno teško nastradao je Dinamo Hidrel, koji je “popio” šest komada na gostovanju kod Milke Trnine, što bi klubu iz Novog Čiča moglo donijeti nepoželjnu titulu najlošije plasiranog turopoljskog kluba. Budući da u osmom, posljednjem rangu natjecanja nemamo svojih predstavnika, ta se bitka vodi između dinamovaca i društva iz Leknena. Posavcu je preostalo odigrati još jednu utakmicu, i to sljedeće nedjelje, a kako će s druge strane biti posljednja Ostrna, lako će moguće da će Posavec preskočiti Novočičane…

Šest komada primio je i još jedan naš klub koji je već neko vrijeme u problemima, a to je Klas iz Mičevca. Na očajnu prošlu nadovezala se očajna ova polusezona, zaključena domaćim porazom 6-2 od Rakova Potoka. Puno se toga u Mičevcu u posljednje vrijeme mijenjaju, ali promjena na rezultatima uporno nema. Samo dva boda iz 15 utakmica zabrinjavajuće je loš učinak za klub s uvjetima neusporedivo boljim od igara na terenu.

“Moramo priznati da nismo očekivali ovako loše nastupe naše momčadi. Kroz 15 kola nijedna pobjeda, dvije neodlučene utakmice… Morat ćemo puno toga mijenjati, a ovaj posljednji rezultat samo je potvrda toga”, reakcija je iz Mičevca.

DSC 0306

Mladost iz Obrezine igra jako dobru sezonu, a Klas iz Mičevca još jednu izrazito lošu… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Po četiri gola primili su Turopoljac, tek deseti u JŽNL-u, kao i Turopolje, iza kojeg je, uz težak poraz za kraj u Dubravi Vrbovečkoj, i jedna vrlo dobra polusezona. Golova je bilo i na gostovanjima Kupe i Mladosti iz Obrezine – prvi su odigrali ludih 3-3 u Jakovlju, a drugi zabili dvaput, drugi put u 91. minuti, i uzeli bod kod Bregane. Prvi su tako jesen završili na solidnih 15 bodova, drugi na sjajna 24 i petome mjestu na tablici, što je ogroman skok u odnosu na prethodnu sezonu.

I za kraj – pobjednici. U odličnom izdanju bio je Vatrogasac iz Kobilića u Brckovljanima, četiri laka komada bila su i više nego dovoljna za tri boda i treće mjesto uoči zimske stanke, barem dok ne završi ogled Bune i Lonje, prolongiran za sljedeći vikend. Onaj tko dobije u Maloj Buni preskočit će Vatrogasac na tom trećemu mjestu, a remi ostavlja stvari ovakvima kakve jesu…

Promjena bi moglo biti i na samom vrhu JŽNL-a, budući da su vremenski uvjeti prebacili na sljedeći vikend i turopoljski derbi između Poleta i Lomnice u Buševcu. Jaska-Vinogradar trenutačno ima bod više, a Lomnicu bi na vrh vratila samo pobjeda na Zvrniku. Kod neugodnog Poleta, koji igra jako dobru sezonu, iako ne na razini vodećeg dvojca.

A u miru sredine tablice, dva boda od petog mjesta, smjestio se debitant u JŽNL-u. Meštrica je lani uzela 1. ŽNL i odvažila se pokušati u rangu više, a ova jesen govori da je i – uspjela. Vrlo dobra polusezona je iza Meštrice, a sve je začinjeno tim slavljem u posljednjem kolu. Analiza učinjenog objavljena je na Facebook stranici kluba.

nk mestrica

“Iako su nam predviđanja da ćemo se boriti za ostanak, ekipa i trener Mario Skorin odradili su dobar posao, te se smjestili u mirnu sredinu tablice. Za premijernu sezonu rekli bismo – i više nego odlično! Naravno, uvijek postoji mjesta za napredak, ali želimo se zahvaliti svim igračima na njihovom angažmanu i doprinosu ovom rezultatu! Ekipa, svaka čast!”, stoji u objavi, u kojoj je i posebna zahvala Mirku Pregibanu, čovjeku kojeg nazivaju “oružarom/tajnikom/predstavnikom kluba/sportskim direktorom/konobarom/sakupljačem karata”, ali i obraćanje navijačima.

“Također, veliko hvala našim vjernim navijačima. Malobrojnim, ali zato vjernim i glasnim. Nećemo ih poimence nabrajati, oni će se prepoznati! Ekipa, hvala svima!”

Preostale su, dakle, još tri utakmice JŽNL-a i 1. ŽNL, ostala su i dva kola u 3. NL Centar, još malo ćemo kombinirati Lusail Arenu i Zvrnik, impresivni Al Bayt i slikoviti “Mala Buna Ground”…

JŽNL, 15. kolo
Meštrica – Vatrogasac Z. 2-1 (Janječić, Galović)
Klas – Rakov Potok 2-6
Sloga Križ – Turopoljac 4-2 (Šutalo, Domić)
Dinamo J. – Kupa 3-3 (Brajković x2, Sečenj)
Bregana – Mladost O. 2-2 (Bedeković, Tadić)
Polet – Lomnica (26. studenog, 14 sati)
TABLICA: 1. Jaska-Vinogradar 37, 2. Lomnica 36 (-1), 3. Polet 26 (-1), 4. Rakov Potok 25, 5. Mladost O. 24…, 8. Meštrica 22…, 10. Turopoljac 20…, 13. Kupa 15…, 16. Klas 2.

1. ŽNL, 13. kolo
Milka Trnina – Dinamo Hidrel 6-0
Dubrava – Turopolje 4-0
Brcko – Vatrogasac 1-4
Ostrna – Posavec (27. studenog, 14 sati)
Buna – Lonja (27. studenog, 14 sati)
TABLICA: 1. Kloštar 27, 2. Rakovec 26, 3. Vatrogasac 24, 4. Lonja 23 (-1), 5. Turopolje 22, 6. Buna 22 (-1)…, 9. Dinamo Hidrel 13, 10. Brcko, 11. Posavec 12 (-1)…, 14. Ostrna 4 (-1).

The post Vikend u nižim ligama: Tri turopoljska slavlja, tri odgode i nekoliko katastrofa… appeared first on cityportal.hr.