Prijava

Vaša prijava

Koncert vrhunskih glazbenica u Umjetničkoj školi Franje Lučića

[]

Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorica najavljuje koncert flautistice Renate Penezić, solo flautistice Zagrebačke filharmonije i redovite profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i pijanistice Zrinke Ivančić Cikojević, umjetničke suradnice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

– S radošću najavljujemo koncert ove dvije vrsne glazbenice, koje su pripremile zanimljiv i atraktivan program, sastavljen od djela hrvatskih i francuskih skladatelja. Koncert će se održati uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, a ulaz je slobodan – najavili su iz škole.

Na programu su ove kompozicije: Dubravko Palanović: Tu Alma y la mia za flautu i klavir; Dario Cebić: Rhapsody No. 1 za flautu solo; Francis Poulenc: Sonata za flautu i klavir; Berislav Šipuš: Sonatina za flautu i klavir i Francois Borne: Carmen fantazija za flautu i klavir.

Flautistica Renata Penezić gostovala je u Europi i na Dalekom istoku, a za album ‘Božićni koncert’ s ansamblom Musica Viva, čija je članica od osnutka, dobila je nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne skladbe. Dobitnica je i nagrade ‘Milka Trnina’. Voditeljica je i utemeljiteljica, uz Tamaru Coha-Mandić, Zagrebačkog ansambla flauta.

Foto: Flautistica Renata Penezić i pijanistica Zrinka Ivančić Cikojević/UŠ Franje Lučića

Zrinka Ivančić-Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenica mlađe generacije. Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica i surađuje sa najboljim domaćim i inozemnim solistima. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveulilišta u Zagrebu, nagrade Ferdo Livadić, nagrade Darko Lukić, te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu.

Koncert će se održati u srijedu, 17. svibnja, s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića.

 

Ova objava Koncert vrhunskih glazbenica u Umjetničkoj školi Franje Lučića se prvi puta pojavila na cityportal.hr.