Prijava

Vaša prijava

Poznata bajka pretočena u mjuzikl: “Cvijeće male Ide” stiže na kazališne daske Doma kulture u Buševcu

[]

Ogranak Seljačke sloge Buševec i ove godine nastavlja sa svojim programom “Kultura za velike i male”, a kao prvo događanje ove godine dovodi poslasticu mjuzikl “Cvijeće male Ide”. Buševčani, ali i svi ostali, pretpremijeru mjuzikla prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena imat će priliku vidjeti u nedjelju 21. svibnja u Domu kulture Buševec.

– Vjerujem da će mjuzikl biti zanimljiv i djeci i odraslima jer će biti puno pjesme, plesa i zabavnog sadržaja. Bit će to nešto malo drugačije u našem mjestu, jer do sada nismo imali prilike vidjeti nešto takvo – rekao nam je Nenad Rožić, predsjednik Ogranka.

Inače, mjuzikl koji se sastoji od dva čina, nastao je u suradnji Anine glazbaonice i VIS Danice, a kompozicije je skladao i dramski tekst napisao, Aleksandar Kačurov.

– Gledatelji će moći u drugom činu mjuzikla vidjeti čak i elemente dvorskih plesova kao što su sarabanda, menuet, danski ples pa možemo reći da je mjuzikl djelomično i edukativni sadržaj, ali sve to kroz zabavne prizvuke – rekao nam je Aleksandar Kačurov.

Međugeneracijska je to suradnja, a na pozornicu će stati 15 izvođača.

– Imamo djecu osnovnoškolce od 7 do 13 godina, koji glume djecu u viktorijansko doba, prijateljice male Ide, djevojčice čije cvijeće vene te je zbog toga jako tužna. Zapravo se cijeli mjuzikl bavi temom prolaznosti, zašto njeno cvijeće vene u jesen, kako da to dijete prihvati i kako joj to njeni prijatelji prezentiraju da se lakše nosi s time – istaknula je Ana Lovrenčić, umjetnička voditeljica i mentorica.

Mjuzikl počinje u 11 sati, a ulaz je dobrovoljni prilog.

– Bajka “Cvijeće male Ide” danas bi se mogla svrstati u terapeutske priče jer nas na jedan romantizirani način, blizak djeci, uči prihvaćanju rastanaka i definitivnoga. Uđite s nama u naš mali vremeplov i zajedno s nama povjerujte u čuda! – pozivaju iz Buševca.

Ova objava Poznata bajka pretočena u mjuzikl: “Cvijeće male Ide” stiže na kazališne daske Doma kulture u Buševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.