Prijava

Vaša prijava

FOTO Novih 6.3 kilometra asfalta za mjesta ‘na bregima’

[]

Na širem velikogoričkom području uređuju se prometnice, a radove je u utorak obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima. Tom je prilikom predstavio što se sve radilo na dionicama cesta u Dubrancu, Peršinovcu, Gustelnici te Prvonožini. Ukupno je u prometnu infrastrukturu na ovim mjestima uloženo 627.478 eura.

U Peršinovcu je VG Komunalac sanirao Peršinovečku ulicu u dužini 800 metara, a radovi su koštali 100.135,54 eura.

– Već smo početkom godine asfaltirali Ulicu Vjekoslava Pučka, a do kraja godine ćemo planirati Peršinovečku ulicu završiti i spojiti ju dole s kafićem te moramo obratiti pozornost na sigurnost mještana Peršinovca jer je tu ludnica, jako je prometna ulica i moramo to nekako riješiti – objasnio je Tomislav Brebrić, predsjednik Mjesnog odbora Markuševec i najavio kako će u narednoj godini nastojati da kroz cijeli Markuševec prođe nogostup.

6.6.2023. Peršinovec – Obilazak radova na asfaltiranju cesta. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Novi izgled su u svibnju dobile i ceste u Gustelnici, a ukupni radovi na 2.5 kilometara cesta vrijedni su 225.723,37 eura. Asfaltirano je i 1.600 metara ceste u Prvonožini, a radovi su koštali 147.516,41 euro.

Gustelnica iz zraka. Foto: Mario Žilec

Novi asfalt odnedavno ima i dio Dubranca, a tamo su radnici VG Komunalca postavili 1.400 metara novog asfalta, za što je utrošeno 154.103,43 eura.

– Ukupno ćemo do kraja mjeseca asfaltirati 61 dionicu iz europskog Fonda solidarnosti iz kojeg smo povukli nešto više od 8 milijuna eura. Danas smo obišli radove u dužini 6.3 kilometra. Znamo da je pred nama još nekoliko ulica koje moramo asfaltirati. Konkretno, preko 4.5 kilometara na Cerovskom vrhu. Ni nakon svega toga nećemo stati s radovima na našim bregima. Sugrađane koji žive ovdje pozivam na strpljenje, ali ne mogu u dvije godine riješiti sve probleme koji su se gomilali ovdje preko 30 godina – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

6.6.2023. Prvonožina – Obilazak radova na asfaltiranju cesta. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Galerija fotografija

Ova objava FOTO Novih 6.3 kilometra asfalta za mjesta ‘na bregima’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.