Prijava

Vaša prijava

Košarkaši, što ima novo? Mašić i Porobić ostaju, klinci se priključuju, prinove u dolasku…

[]

Puno se toga posljednjih mjeseci promijenilo u velikogoričkoj košarci. Zapravo, točnije bi bilo reći da se promijenilo – sve! KK Gorica više nije među najboljim klubovima u državi, klub je skliznuo u drugi rang natjecanja, a s tim padom došle su i sve te promjene. U momčadi, na klupi, u uredima, u upravnom odboru… Kao konstanta ostao je predsjednik Duško Radović, koji je odabrao Nevena Nikolića za novog trenera, Tonćija Mašinu za sportskog direktora i Mirona Češkića za tajnika.

Ta bi ekipa, zajedno s upravom kluba, formiranom od bivših igrača i trenera Gorice, odreda Velikogoričana, trebala odrediti novi smjer VG košarke, odnosno kluba koji se sve donedavno praktički ravnopravno nosio s velikanima poput Cibone, Zadra i Splita. Međutim, vijesti iz kluba baš i nema…

– Odabrali smo opciju ‘šuti i radi’. Planiramo, razgovaramo, dogovaramo, ali velikih i konkretnih novosti zasad nema previše – javio se predsjednik Radović.

Još od ranije poznato je da je KK Gorica ponovno oživjela suradnju s KK Velgorom, košarkaške škole koju vodi Hani Istanbuli, a posljednje vijesti kažu da je ta suradnja i formalizirana, da je ugovor potpisan. To će značiti da će klub imati bitno brojniji i kvalitetniji rad s mladima nego što je dosad bio slučaj, a to je posebno važno iz perspektive planova za budućnost.

– Želja nam je u sljedećim godinama unaprijediti rad s mladima, s igračima iz našeg pogona, od kojih želimo stvoriti igrače za seniorski pogon. To je osnovna ideja i pokušat ćemo sve što je u našoj moći, s obzirom na okolnosti, da to i ostvarimo. Ovaj tjedan je tako naših pet juniora u Zadru, na jednoj vrsti kampa s direktorom Mašinom, koji ih je želio vidjeti, upoznati, dobiti dojam o njihovim mogućnostima. Važno nam je formirati dobru, kvalitetnu juniorsku momčad, iz koje bi barem četvorica-petorica bila i u kadru prve momčadi – otkriva ideju za budućnost predsjednik kluba.

Ante Mašić tijekom karijere je igrao za Cibonu, Cedevitu i Zagreb, a u Gorici je već punih osam godina

I to je, u ovoj situaciji, vjerojatno i najbolji put. Odnosno, jedini mogući. Pri čemu je posebno važno da ti juniori uz sebe imaju i iskusnije igrače koji će im pomoći da napreduju.

– Imamo dogovor s Antom Mašićem, on će ostati s nama. Ima 38 godina, ali i dalje mu se igra, želi pomoći, a ujedno će raditi i s našim mladim igračima, pokušati im prenijeti dio svoga iskustva, jer puno je toga prošao u karijeri. Uz njega, iz prošle sezone zadržat ćemo Vitu Porobića, kao i Ivana Oštrića te Franu Miloložu. Uz njih četvoricu i četiri-pet naših juniora, tražimo još nekoliko igrača, ali s imenima ćemo još malo pričekati – izvještava Radović.

Pod ugovorom je još jedan igrač iz prošle sezone, Ivan Nakić-Vojnović, sin Cibonine legende Mihovila Nakića, no on inzistira na odlasku.

– Njegov je stav da nema namjeru igrati u ovom rangu, želi otići u zagrebački Dinamo, a to će se i dogoditi ako njegov novi klub uplati odštetu. Ima važeći ugovor i to je uvjet da ga pustimo da ode – jasan je predsjednik.

U međuvremenu, Ivan Batur i Dino Cinac postali su novi igrači Zaboka, Karlo Uljarević vratio se u Škrljevo, iz kojeg je i došao u Goricu prije tri ljeta, a u kadru više neće biti ni Milana Lužaića, Jure Gunjine, Tonija Jelenkovića, Stipe Sokola, Petra Madunića… Svi oni gorička su prošlost, Gorica je za njih prošlost, svako će krenuti svojim smjerom. Pri čemu će Gorica, nadamo se, ići samo prema gore. U svakom smislu. Za početak po pitanju rada s mladima, a u perspektivi i po pitanju prve momčadi.

Ova objava Košarkaši, što ima novo? Mašić i Porobić ostaju, klinci se priključuju, prinove u dolasku… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Juniori na mini pripremama