Prijava

Vaša prijava

I Kravarsko provodi projekt ‘Zaželi’ putem kojeg će se pružiti potpora i podrška za 84 korisnika

[]

U stopostotnom iznosu od 714 tisuća eura financirat će se projekt Općine Kravarsko ‘Zaželi – prevencija institucionalizacije’. Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u utorak je, načelniku Vladi Kolarecu uručio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta.

Sredstava su u 85 postotnom iznosu osigurana iz Europskog socijalnog fonda i s 15 posto bit će financiran iz Državnog proračuna.

– Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 84 osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom – ističu iz Općine Kravarsko gdje će se projekt na području općine i okolice provoditi 36 mjeseci.

Glavna aktivnost projekta je pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i higijenskih potrepština, ali zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine.

– Osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom koje zadovoljavaju kriterije te time spadaju u ciljanu skupinu biti će pozvane putem Javnog poziva za iskazivanje interesa da iskažu svoj interes za uključivanje u projekt – dodali su iz općine.

 

Ova objava I Kravarsko provodi projekt ‘Zaželi’ putem kojeg će se pružiti potpora i podrška za 84 korisnika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.