Prijava

Vaša prijava

Energetski obnovljeno više od 29 višestambenih zgrada u Velikoj Gorici

[]

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske objavilo je novi poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada, osiguravši gotovo 95 milijuna eura bespovratnih sredstava. Ovaj poziv, koji se sufinancira iz Mehanizma za oporavak i otpornost, predstavlja kontinuitet uspješnih inicijativa iz prethodnih godina i otvara put ka održivoj budućnosti.

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica kao vodeći upravitelj višestambenih zgrada u gradu u prethodnim pozivima uspješno je aplicirao 29 višestambenih zgrada za energetsku obnovu. Kroz predan rad i stručno upravljanje, GSGVG je postao pouzdan partner u stvaranju energetski učinkovitijih i sigurnijih stambenih prostora.

Novi poziv od 29. ožujka 2024. godinu kontinuirano se naglašava važnost energetske obnove višestambene zgrade s ciljem postizanja značajnih ušteda toplinske energije i smanjenje emisija CO2. Pozivom se sufinancira izrada projektne dokumentacije i energetska obnova postojećih višestambenih zgrada neoštećenih u potresima te onih koje su bile oštećene u potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije, no u međuvremenu su već provele hitne sanacije, odnosno nekonstrukcijsku ili konstrukcijsku obnovu.

GSGVG nastavlja s misijom poboljšanja energetske efikasnosti, primjenjujući mjere energetske učinkovitosti. U novom pozivu, GSGVG naglašava važnost transparentnosti i efikasne komunikacije, kao i kontinuiranog usavršavanja koje je temelj njihovog dugogodišnjeg uspjeha. S obzirom na to da je energetska obnova ključna za održivu budućnost, GSGVG se obvezuje na apliciranje što većeg broja zgrada, nastavljajući s trudom za poboljšanje učinkovitosti i energetske efikasnosti stambenih objekata pod njihovom upravom. Prijave su otvorene do 3. lipnja 2024. godine, a sve potrebne informacije dostupne su na službenim stranicama Ministarstva i GSGVG-a ili slanjem upita na email: info@gsgvg.hr.

– Veselimo se vašem odazivu i zajedničkom radu na stvaranju održivijih i energetski učinkovitijih stambenih prostora – poručuju iz goričkog GSG-a.

Ova objava Energetski obnovljeno više od 29 višestambenih zgrada u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.