Prijava

Vaša prijava

Uskoro kreću prijave za upis djece u vrtić i predškolu, a radi se i na proširenju vrtićkih kapaciteta

[]

Uskoro kreću upisi djece u dječje vrtiće na području Velike Gorice. Prijave će se provoditi od 9. do 17. svibnja putem aplikacije „e-Upisi“.

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić, a podnose se za ostvarivanje redovitih cjelodnevnih programa za djecu od navršene godine dana do polaska u školu te za ostvarivanje posebnih i alternativnih programa ukoliko ih vrtić provodi.

Osim upisa u vrtiće, upisuju se djeca i u program predškole koji je obavezan i besplatan za roditelje, a organiziran je u dječjim vrtićima Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek. Program će se provoditi od listopada 2024. do svibnja 2025. godine, a roditelji prijavljuju djecu koja su u godini pred polazak u školu i namijenjen je djeci koja ne polaze dječji vrtić. Razgovori za upis u program predškole bit će u rujnu.

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće objavit će se na mrežnim stranicama dječjih vrtića 7. lipnja, a djeca u vrtić kreću početkom pedagodške godine 2. rujna.

– Stručni tim dječjeg vrtića obavit će inicijalni razgovor s upisanom djecom i roditeljima prije polaska djeteta u vrtić. Termini inicijalnih razgovora kao i daljnje upute bit će objavljeni uz rezultate upisa – ističu iz Grada.

Važno je napomenuti da Grad Velika Gorica proširuje vrtićke kapacitete. U istočnom dijelu zgrade VG Goričanke uređuje se novi prostor dječjeg vrtića za 120-ero djece, u objektu u Gradićima (Gradićka ulica 27) uređuje se područni vrtić za 60-ero djece, a u novoizgrađenoj područnoj školi u Dubrancu, bit će otvorena jedna odgojna skupina za 20-ero djece. Očekivani početak rada vrtića u VG Goričanki i Dubrancu je rujan, a u Gradićima studeni.

Roditelji i skrbnici imaju priliku iskazati interes za upis djece u navedene vrtiće, no oni se ne prijavljuju putem aplikacije „e-Upisi“ već izravno u Dječji vrtić u vrijeme prijava za upis.

– Nakon dovršetka uređenja prostora novih vrtića bit će organiziran upisni rok na kojem će roditelji moći predati zahtjev i potrebnu dokumentaciju – ističu iz Grada.

Više informacija pronađite ovdje. 

Ova objava Uskoro kreću prijave za upis djece u vrtić i predškolu, a radi se i na proširenju vrtićkih kapaciteta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.