Prijava

Vaša prijava

Deseti poraz za kraj: Lukavec pao u prvoj minuti oproštaja od sezone

[]

Već odavno su nogometaši Lukavca zaslužili svoje mjesto u miru i spokoju gornje polovice tablice, daleko od bilo kakvih briga oko borbe za ostanak, o kojoj se ove sezone ni na trenutak nije ni razgovaralo, ali i na značajnoj udaljenosti od samoga vrha. U takvim okolnostima, bez podržaja “borbe za goli život”, pa još i uz povremeni nedostatak sreće, završnica sezone nije nalikovala njezinom najvećem dijelu kad je u pitanju momčad trenera Siniše Idrizija.

U skladu s tim razvila se i posljednja utakmica ove prvenstvene sezone, u kojoj je na Lukavello stiglo Vrapče, treća momčad 3. NL Centar. U ovaj je ogled Lukavec ušao s nizom od 40-ak dana bez pobjede, jer posljednja tri ulovljena boda datiraju još od 20. travnja i pobjede 3-0 protiv HAŠK-a na domaćem terenu. U sljedećih sedam utakmica Lukavec je upisao tri poraza i četiri remija, pa je itekako bilo motiva da se sve skupa završi pozitivno, da se još barem malo ukrasi ova generalno vrlo uspješna sezona.

Međutim, nije se dogodilo…

Vrapče je stiglo u Lukavec kao četvrta momčad lige, s velikim adutom u liku prvog strijelca lige, Brazilca Diega Florentina, koji je debelo prebacio granicu od 30 golova, a na kraju su gosti kući otišli kao treći sastav lige. I to ne zahvaljujući svom efikasnom napadaču, nego Ivanu Pađenu, koji je utakmicu riješio i prije nego što je krenula druga minuta. Prvu pogrešku Lukavčana na utakmici gosti su iskoristili, nakon oduzete lopte na centru kreirali kontranapad kojeg je Pađen realizirao slanjem lopte u malu mrežicu lukavečkoga gola s ruba kaznenog prostora.

Nije se dalo u tim trenucima pretpostaviti da će taj gol biti i jedini kojeg će nešto manje od stotinjak gledatelja na tribinama Lukavella vidjeti ovog subotnjeg poslijepodneva, ali ispalo je upravo tako. Lukavčani su pokušavali vratiti se u egal, više su i aktivnije napadali, ali nisu mogli zabiti ni Ostojić, ni Rašić, ni Banić… Golman Vrapča Josip Šulentić bio je u sjajnom izdanju, zaustavljao je sve domaće pokušaje, promovirao se u prvo ime utakmice i sačuvao bodove za svoju momčad.

Vrapčanci su na trenutke prijetili preko brzih izlazaka iz svoga defenzivnog bloka, no u dobrom je izdanju bila i lukavečka defenziva, kudikamo boljem od napadačkog dijela momčadi trenera Siniše Idrizija. Golova tako do kraja nije bilo ni na jednoj strani terena, semafor je i u trenutku posljednjeg sučeva zvižduka pokazivao tih 0-1 iz samoga uvoda u utakmicu, a to je značilo da će se Lukavec od sezone oprostiti “okruglim” desetim porazom u sezoni.

Dugo su se Lukavčani ponosili činjenicom da su imali najmanji broj poraza u ligi, da ih je bilo izuzetno teško pobijediti, bilo doma, bilo na strani, ali slabije proljeće dovelo ih je do “triple-double” učinka: 12 pobjeda, 12 remija, 10 poraza. Prevedeno u bodove, to će reći da se Lukavec zaustavio na njih 48, pri čemu puno značajniji dio otpada na jesen nego na proljeće. U prvoj polovici prvenstva Lukavec je doživio samo dva poraza, ulovio sjajan 31 bod, a u 17 proljetnih utakmica “Idrizi Boys” ubilježili su četiri pobjede, pet remija i čak osam poraza, odnosno ukupno 17 bodova.

Kad se jednome doda drugo, to je tih ukupno 48 bodova, dovoljno za osmo mjesto, a jedan zgodan detalj puno će reći o tome koliko je dojam pokvaren slabijim proljećem. Naime, u nedjelju od 18 sati kreće posljednja utakmica sezone u 3. NL Centar, naš Kurilovec će na Udarniku dočekati posljednjeplasiranu Savu iz Strmca, a u slučaju pobjede Kurilovčani će doći na 47 bodova, samo jedan manje od Lukavca. A još donedavno Kurilovec je bio u “drami”, u razmišljanjima kako osigurati ostanak u ligi koja se sljedeće sezone smanjuje. Na kraju, uspjeli su u tome i prije samog finiša sezone, a eventualna pobjeda u posljednjih 90 minuta može ih sasvim približiti rivalima i prijateljima iz Lukavca…

Ova objava Deseti poraz za kraj: Lukavec pao u prvoj minuti oproštaja od sezone se prvi puta pojavila na cityportal.hr.