Prijava

Vaša prijava

Novi operativac u KK Gorica: Igor Đuran preuzeo funkciju tajnika kluba

[]

Nakon odlaska Mirona Češkića, koji je zaključno s posljednjim danom svibnja završio svoju goričku epizodu i vratio se u rodno Đakovo, Košarkaški klub Gorica ostao je bez čovjeka koji je obavljao dvije dužnosti, budući da je bio i trener prve momčadi i tajnik kluba. To je, naravno, automatski značilo da će se morati pronaći dva nova rješenja umjesto dosadašnjeg jednog, jer nije baš uobičajno da trener seniorske momčadi vodi i sve operativne poslove u klubu.

Imenovanje novog trenera i dalje se čeka, tek ćemo u danima ili tjednima pred nama doznati tko će s klupe povesti Goričane u novu sezonu Prve muške lige, dok je pitanje tajnika kluba već riješeno. Tu funkciju preuzet će Igor Đuran (38), koji se kroz posljednja gotovo dva desetljeća afirmirao u lokalnom novinarstvu, prvo kroz RVG i Reporter, zatim i kroz portal VGdanas, a posljednjih godina kao urednik i novinar na županijskom 01portalu.

Svih tih godina Đuran je aktivno sudjelovao u sportskom životu grada, novinarski prateći sve sportove i klubove iz našega grada i okolice, a jedno vrijeme bio je uključen i u rad KK Gorice, i to u svojstvu glasnogovornika. Dio našega košarkaškoga kluba bio je i u mladosti, budući da je u tinejdžerskim godinama nosio dres mlađih kategorija kluba, a u ovoj fazi svoga života i karijere stiglo je vrijeme za novu ulogu. Na temelju svega toga, u Upravnom odboru kluba došli su do zaključka kako je upravo Đuran najbolji izbor za upražnjenu tajničku funkciju.

U cijelom procesu uhodavanja, a onda i operativnog vođenja kluba, podršku će imati u ljudima iz Upravnog odbora, koji bi u budućnosti trebali biti puno značajnije uključeni u rad i djelovanje našega kluba. Uz predsjednika Duška Radovića, koji će i dalje biti na čelnoj poziciji, svoja zaduženja dobili su i bivši košarkaši i treneri poput Dominika Živanovića, Zvonimira Kovačevića, Jakova Baričića, Marka Šukera i ostalih. Brigu o omladinskom pogonu vodit će Hani Istanbuli, koji uspješno vodi i školu košarke Velgor, a novosti će biti i u tom smislu, budući da se osim trenera prve momčadi traže rješenja i za vođenje pojedinih selekcija u mlađim uzrastima.

Formirala se, dakle, nešto šira ekipa ljudi koji su i ranije bili uz klub, pa se imamo razloga nadati da će se u razdoblju pred nama događati i određeni iskoraci, prije svega u radu s mladima i samom funkcioniranju kluba koji je u sezoni 2022/23. ispao iz najvišeg ranga natjecanja, a tijekom nedavno završene sezone u jednom trenutku došao i u situaciju da juniori budu izbačeni iz natjecanja. Kasnije su, nasreću, ipak vraćeni u svoje prirodno okruženje, ali poslužilo je to kao jako dobro upozorenje da bi se neke stvari trebale mijenjati.

Osim Mirona Češkića, koji je ostavio jako dobar dojam u oba segmenta kojima se bavio, u klubu više nisu ni sporni trener juniora Filip Tanta, glavni akter spomenutog skandala, kao ni sportski direktor Tonći Mašina, koji je propustio gotovo sve utakmice seniorske momčadi prošle sezone.

Ova objava Novi operativac u KK Gorica: Igor Đuran preuzeo funkciju tajnika kluba se prvi puta pojavila na cityportal.hr.