Prijava

Vaša prijava

Gradići slave svoj dan: Fešta na igralištu cijelu nedjelju, prvi put i “ljudski nogomet”

[]

U mjestu smještenom uz prugu, jednom od najvećih u turopoljskom kraju, u četvrtak će se obilježiti dan mjesta. Taj 13. lipnja za mještane Gradića posebno je važan jer se toga dana obilježava blagdan Svetog Ante, koji je i nebeski zaštitnik mjesta, a i mjesna crkva posvećena je Sv. Antunu Padovanskom.

U četvrtak će tako biti položeni vijenci, održana koncelebrirana Sveta misa, a najavljeno je i druženje mještana nakon mise. Međutim, središnja proslava održat će se nekoliko dana ranije, odnosno ove nedjelje, 9. lipnja, i to kroz cjelodnevni program.

Nakon što u subotu stanovnici Gradića na tome mjestu isprate posljednju utakmicu svojih nogometaša u prvenstvu, i to lokalni derbi s Jelačićem iz Vukovine (18 sati), u nedjelju će program obilježavanja dana mjesta na nogometnom igralištu početi već od 11 sati.

Sve će početi nogometom, jer prvo je na rasporedu turnir gradićkih ulica, na kojem će sudjelovati šest momčadi, a zatim i prvo izdanje turnira u “ljudskom nogometu”. U prijevodu, riječ je o nečemu što je nalik stolnom nogometu, pri čemu će drvene figure zamijeniti živi ljudi, okupljeni oko šipki, što zvuči kao potencijalno dosta dobra zabava.

U nastavku dana slijede vatrogasne vježbe za mladež i razgledavanje vatrogasnih vozila, pa onda i turniri u stolnom tenisu, odnosno stolnom nogometu. Bit će tu i kartanja, jer slijedi i turnir u beli, a nakon toga će na pozornicu izaći grupa Lajbeki. Uoči zabave na otvorenom, posljednjeg dijela programa, tu je još i utakmica između roditelja i djece, što će reći da se priprema ponešto za svakoga.

Dobrodošli su, poručuju Gradićani, i svi dobronamjernici iz našega kraja, pa ne sumnjamo da će se u mjestu najbližem centru grada okupiti velik broj ljudi. I da će biti zabavno.

Ova objava Gradići slave svoj dan: Fešta na igralištu cijelu nedjelju, prvi put i “ljudski nogomet” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.