Prijava

Vaša prijava

Branko za branitelje: Gradonačelnik primio ultramaratonca koji će trčati od Savudrije do Petrinje

[]

U okviru četvrte akcije iz projekta “Branko Šubić za branitelje”, čiji je glavni moto “DA SE NE ZABORAVI”, u srijedu je gradonačelnik Krešimir Ačkar ugostio Branka Šubića. Izravan povod je četvrti Etapni ultramaraton “Savudrija – Petrinja 2024.”

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje, Branko Šubić će, u do sada fizički najzahtjevnijoj akciji, u sedam dana pretrčati više od 300 kilometara, pri čemu će se boriti i s velikim visinskim razlikama. Dnevni prosjek dionica bit će 43 kilometra, a najduža će iznositi više od 51 kilometra. Akcija kreće 31. srpnja i trajat će sve do 6. kolovoza.

– Kao i u prethodnim akcijama, želja mi je u mjestima kroz koja prolazim posjetiti spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Od 2017. godine Velika Gorica je grad koji me uvijek lijepo ugostio, u kojem imam mnoštvo prijatelja koji uvijek podržavaju moju akciju – izjavio je Šubić.

Do sada je Branko Šubić uspješno odradio tri etapna ultramaratona, počevši od projekta “Vukovar – Petrinja u pet etapa” iz 2017. godine, kroz koji je prešao ukupno 265 kilometara i tako simbolično povezao dva grada koja su teško nastradala u Domovinskom ratu.

Nakon toga, 2019. istrčao je etapni ultramaraton “Knin – Petrinja u šest etapa”, pri čemu je startao na Kninskoj tvrđavi i ukupno pretrčao 260 kilometara. Dvije godine poslije odradio je i etapni ultramaraton “Dubrovnik – Knin / Glina – Petrinja”, a tom je prilikom u 11 dana prošao nevjerojatnih 520 kilometara.

Uz sve to, Šubić je odradio i nekoliko jednodnevnih akcija, među kojima i maraton od Iloka do Vukovara iz 2022. godine, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i otkrivanja spomenika gospođi Kati Šoljić, poznatijoj kao “Ruža Hrvatska”, majci četvorice branitelja koji su nesebično položili živote za obranu grada i domovine u Vukovaru.

Gradonačelnik Ačkar zaželio je Branku Šubiću sreću na putu u okviru nove akcije iz njegova projekta te mu je uručio prigodne poklone, uz dodatak kako Grad Velika Gorica uvijek podržava ovakve akcije.

Ova objava Branko za branitelje: Gradonačelnik primio ultramaratonca koji će trčati od Savudrije do Petrinje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.