Prijava

Vaša prijava

Kapetane, povedi: ‘Ne sjećam se da sam prošao teže pripreme, ali zato smo spremni!’

[]

Kapetanska traka opet je na svome mjestu. Jurica Pršir promoviran je u kapetana momčadi još u jesen 2022. godine, da bi bez nje ostao već na zimu, nakon što je u klub stigao Filip Mrzljak. I odmah postao kapetan. U ljeto 2024. Mrzljak je iz Gorice otišao u nogometnu egzotiku indijske lige, a kapetan je ponovno dečko iz Odranskog Obreža, iz ulice Prširi.

– Imali smo ove godine malo dužu pauzu između dvije sezone i mogu vam reći da nam je jako dobro došla. Uspjeli smo se resetirati nakon prošle sezone i krenuti dalje s novom energijom – kaže Jura, uz kavu kod Peveca, u iščekivanju početka sezone.

Akcija kreće u subotu u 21 sat, s druge strane bit će Varaždin.

– Uh, jedva čekamo da krene borba za bodove. Svi, od prvog do zadnjeg. Pripreme su bile izuzetno teške i zahtjevne, ali sve smo odradili jako dobro, ali nema igrača koji voli pripreme. A sad smo konačno tu, vraćamo se! – veseli se Pršir.

Čak desetorica igrača napustila su goričku svlačionicu, njih osam je došlo, ali nije to u svijetu profesionalnog nogometaša posebna novost.

– Kostur momčadi je ostao na okupu, ali promjena je bilo dosta, kao i uvijek u ljetnom prijelaznom roku. Ovi dečki koji su došli stvarno su top, svi su se brzo prilagodili, jer i dobro smo ih primili, dočekali. Uvijek netko nekoga zna, uvedemo ga u ekipu, družimo se, popijemo kavu… Onako, da se čovjek što prije ovdje osjeća kao doma – objašnjava kapetan.

S trenerom Rajkom Vidovićem funkcionira toliko dobro da ovaj stalno navija da Pršir ostane u Gorici…

– Imamo jako dobar odnos. Kad je zezancija, zezancija je, a kad se radi, onda se radi. Znam da se često tako kaže, ali kod njega je doslovno tako. Osobno, ne sjećam se kad sam prošao ovako zahtjevne pripreme. Iako, ne sjećam se ni kad sam zadnji put prošao prave pripreme, od početka do kraja, jer uvijek je tu bila i reprezentacija… Poklopilo se i da nikad nismo imali duži odmor, tako da je bilo vremena za dobro se pripremiti. Od prvog dana se radilo dosta ozbiljno. U početku je bilo i dosta suhe trke, ali kako su tjedni odmicali, sve više smo se družili s loptom. Ukupno gledajući, mislim da smo se stvarno dobro spremili – ističe Jurica.

Nikola Vujnović i još devetorica su otišla ovog ljeta, a stiglo je osam novih igrača… Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Uz igrače koji su stigli, zanimljiva pojačanja mogla bi stići i iz unutarnjih redova, u liku mladih igrača poput Kapulice, Vrzića, Skrbina…

– Sve su to jako kvalitetni igrači. Kapulica ima već dosta nastupa, ali ne i previše minuta, no kroz ove pripreme se jako digao. Jasno se vidi napredak i vjerujem da će on Luka imati jako dobru sezonu. Vidjet ćete o koliko se dobrom igraču radi… Vrzić je već ušao u prvu momčad, jako je mlad, ali dobivat će sigurno i više prilika. Veliki je talent i na nama starijima je da mu pomognemo, a na njemu da sluša, ha, ha. Jako mi se sviđa i u kakvom se izdanju vratio Skrbin, i kod njega se očito vidi napredak… Nadam se da će sva trojica biti zdrava i da će nam moći pomoći.

Sjajna je vijest i da tijekom priprema nitko nije ozlijedio, što baš i nije česta pojava u svijetu sporta.

– Da, prošlo je stvarno bez ozbiljnije ozljede. Nitko nije imao većih problema, svi smo zdravi, spremni čekamo sezonu. Uključujući i Ndockyta, koji nam je jako falio i veliko nam je pojačanje. Trebat će mu vremena da uđe u ritam, osam mjeseci ipak nije igrao, ali takvog igrača se čeka koliko treba. Svima nam je jako drago što se vratio, Endi je super lik, baš predobar. Zna i hrvatski, dosta razumije, manje priča…

Ulazi Jura u svoju petu sezonu s Goricom, ali nije se još zasitio HNL-a.

– Liga je uvijek dobra, uvijek zanimljiva. Svi smo tu, u par deka, osim velike četvorke. Detalji odlučuju, utakmice između nas dolje. Sigurno će biti teško, barem dok se ne upoznamo, dok se novi igrači ne uklope. Vidjet ćemo, nadamo se što boljem plasmanu, pa što god to značilo. Nećemo se baviti velikim najavama, važno nam je da sve ono što smo radili dosad upućuje na jednu dobru sezonu. Važno je uloviti ritam, izbjeći neka velika propadanja i loših serija – ispisuje želje kapetan.

Jurica Pršir ponovno je kapetan momčadi, nakon godinu i pol u ulozi zamjenika kapetana… Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

A sve to događa se u tjednima i mjesecima u kojima Jurica Pršir mora imati praktički spakirane kofere. Ponuda, kažu, može doći u svakom trenutku, ali isto tako može i ne doći. A to je situacija kakve su za igrače izrazito nezahvalne.

– Ma sad sam se već i navikao živjeti s tim. Bilo je puno teže u početku, kad su tek krenule te priče, ali nakon toga je svaki prijelazni rok isti. Priča se, priča, priča… I ništa se ne dogodi. Zato ne želim ni razmišljati o tome, tu sam, sto posto fokusiran, miran u glavi. Kad dođe ponuda u klub, sjest ćemo i vidjeti što je najbolje za sve nas, ali ne opterećujem se time. Kad dođe, dođe, moje je da radim i igram – kaže Pršir, koji će raditi i igrati na nešto defenzivnijoj poziciji nego dosad, na onoj koju je dosad držao Mrzljak.

– Igrao sam tu “šesticu” i u reprezentaciji, i to mi je ok. Dobro se osjećam na svim pozicijama u sredini, mogu to odigrati, mogu pokriti, trener me tu vidi… Meni je to skroz ok – jednostavno rezonira Pršir.

Varaždin samo što nije stigao, sad su već u pitanju sati.

– Uvijek su između nas neke lude utakmice, ali budući da je prvo kolo, ovaj put stvarno ne znam što bih očekivao. Uvijek oni imaju dobru momčad, iako će im faliti Postonjski, koji im je držao vezni red, ali imaju dovoljno dobrih igrača. Teško je procijeniti kako će to izgledati, ali znamo da mi želimo uzeti sva tri boda. I da ćemo napraviti sve da tako i bude – zaključio je kapetan Jura.

Sretno, Gorica!

Ova objava Kapetane, povedi: ‘Ne sjećam se da sam prošao teže pripreme, ali zato smo spremni!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.