Prijava

Vaša prijava

Župni ljetni kamp u Kravarskom! Djeca se družila uz molitvu, radionice i logorsku vatru

[]

U okruženju prirodnih ljepota, u župi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom od 20. do 24. kolovoza održao se župni ljetni kamp za djecu i mlade. Kamp je održan pod vodstvom 12 animatora zajednice mladih župe Kravarsko, na čelu s rektoricom kampa Emom Kolarec, a sudjelovalo je 45 djece koja su pet dana proveli na području župe spavajući u šatorima. Tema ovogodišnjeg kampa bio je blaženi, a uskoro i sveti Karlo Acutis.

– Djeca su dan započinjala molitvom i zajedničkim doručkom nakon čega su slijedile kateheze, radionice, rad u skupinama te u poslijepodnevnim satima igre na kojima su mogućnost sudjelovanja imala i djeca mlađa od 10 godina. Poslijepodnevni dio programa zaključen je svakoga dana misom u župnoj crkvi. Večernji sati provođeni su uz logorsku vatru i zaključeni župnikovom pričom za laku noć – ističu iz Sisačke biskupije te dodaju kako je specifičnost kampa bila uključenost cijele župne zajednice.

– Očevi su pripremali kamp. Kosili su travu, izgradili različite konstrukcije i vanjske tuševe tepripremali kamp kako bi bio primjeren i ugodan za djecu. Majke su, s druge strane, svakoga dana pripremale ručak i večeru za 60 djece, dok je ostatak župljana bio raspoložen za svakodnevno donošenje poslastica – dodali su iz biskupije.

Sudionici kampa jedno poslijepodne proveli su i na kupanju u Pokupskom u zajedništvu s animatorima i roditeljima, a kamp je završio hodočašćem u Karlovac u Nacionalno svetište svetog Josipa.

Izvor/foto: Sisačka biskupija

 

Ova objava Župni ljetni kamp u Kravarskom! Djeca se družila uz molitvu, radionice i logorsku vatru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.