Prijava

Vaša prijava

FOTO Tim iz Italije i Austrije pobjednik ovogodišnjeg Formula student u Mičevcu

[]

Sedmo izdanje Formule Student Alpe Adria završilo je iznad svih očekivanja na poligonu Bugatti Rimac u Mičevcu. Ove godine u prestižnom natjecanju sudjelovalo je više od 1500 sudionika, s 51 vozilom iz 17 zemalja svijeta i predstavilo je neke od najbržih vozila na svijetu čije cijene se kreću sve do vrtoglavih 2,5 milijuna eura. Pobjedu u kategoriji s unutarnjim izgaranjem odnio je MoRe Modena Racing Team iz Italije dok je pobjednik u kategoriji za električna vozila tim s fakulteta u Grazu TU Graz, čiji je bolid ujedno nedavno srušio svjetski rekord u skipadu.

U zanimljivim trkaćim bolidima koje su studenti sami napravili i oktanskim uzbuđenjima iz prve ruke ove je godine uživalo više od 3500 gledatelja te je bilo 35 tisuća livestream pregleda događaja. Ove brojke predstavljaju povećanje za 200 % i jasno pokazuju kako Formula Student Alpe Adria svakim novim izdanjem postaje must see događaj i pravo poprište revolucije u autoindustriji.

– Jako smo zadovoljni i sretni nakon još jednog vrlo uspješno odrađenog događaja. Mišljenje sudaca, sudionika, volontera i svih koji su sudjelovali u samoj organizaciji događaja nas je iznenadio svojom pozitivnošću i optimizmom. Vjerujemo da je ovo još jedan od pokazatelja s kojima smo zadnjih nekoliko godina dokazivali našu vrijednost, snagu, kvalitetu i mogućnost naše male organizacije da organizira jedan ovakav događaj na svjetskoj razini – izjavio je Tibor Kezelj iz Udruge FSAA te dodao kako je cijeli događaj zatvoren jednom lijepom ceremonijom te se nadaju kako će se većina timova vratiti sljedeće godine u puno većem broju.

Od tri hrvatska tima, Zagrebački tim je nažalost diskvalificiran zbog tehničkog kvara u endurance disciplini, a riječki Riteh je uspješno završio disciplinu endurance. Splitski tim se nije natjecao jer su bili u konceptnoj kategoriji.

Natjecanje se održalo uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije koji su zajedno s organizatorima stvorili prepoznatljivi događaj koji udara nove temelje budućnosti autoindustrije.

Ova objava FOTO Tim iz Italije i Austrije pobjednik ovogodišnjeg Formula student u Mičevcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.