Prijava

Vaša prijava

Vraća se ‘Roller Coaster’, atraktivna biciklistička utrka koja će se voziti velikogoričkim krajem

[]

Biciklistička cestovna utrka Roller Coaster i ove će godine proći velikogoričkim krajem. Utrka, u organizaciji biciklističkog kluba ‘Dinamo Zagreb’ održat će se u nedjelju 1. rujna od 10 do 16 sati. Start je u Sarajevskoj ulici kod Konzuma, a biciklisti će na svojoj ruti proći kroz Mičevec, Veliku Mlaku, Lomnicu, prema Dubrancu, Hruševcu, Pokupskom i nazad ponovno kroz spomenuta naselja.

– Ove godine pripremili smo jednu rutu za sve natjecatelje. Ukupnih 107 kilometara od kojih ćemo prvih 12 kilometar voziti u zajedničkoj koloni u zatvorenoj vožnji te vam preostaje svega 95 kilometara za jednu krasnu rekreativnu utrku. Nakon službenog starta ruta počinje ravnicom od 7km a zatim kreće prvi od ukupno 11 uspona. Prvi uspon krene malo oštrije zatim zaravna, ali tu će se svakako dogoditi cjepkanje na grupe po snazi – ističu organizatori.

Foto: dinamo.hr

A za bicikiste, iskusni treneri uputili su i nekoliko dobrih savjeta prilikom utrke.

– Ne idite prejako već na prvi uspon jer do kraja ih ima još puno, a uvijek je ugodnije i lakše je voziti u grupi! Kako bi tako bilo i dalje.. preko uspona Jerebić, Cvetković brdo i drage nam Opatije, savjetujemo doziranje snage barem do prve feed zone koja se nalazi u Pokupskom na 62om kilometru. Dio rute koji će vas kroz Hotnju dovesti do Pokupskog je zaista jedan raj i bit će šteta ako ne dignete malo glavu i razgledate prekrasan i raznolik krajolik bogat šumom i livadama. Naravno – razgledavanje ide uz oprez jer ipak ste u pelotonu i molimo vas – pazite na sebe i sve ostale sudionike.

Nakon zone okrijepe valovitim terenom biciklisti će stići do skretanja prema Opatiji.

– Ovdje kreće jurnjava u zadnjih 35 km prema cilju. Od ove točke, sve što je bilo nizbrdo sada će biti uspon, a tamo gdje ste se mučili i penjali sad će biti lakoća jurnjave po cestama s negativnim nagibima. Zadnji uspon Dubranec kontra zove na napad i svi kojima će ostati snage ovdje će ispaliti zadnji metak, no to bi ih moglo koštati jer do cilja ima još gotovo 20km ravnice. Grupe će ovdje opako juriti  i hvatati sve individualce i zato još jednom – u grupi je ne samo brže nego svakako zabavnije. A gran fondo je jednostavno takav koncept biciklističkog događaja kojem je cilj povezati više osoba u grupe, potaknuti vas na suradnju, podjelu napora i time svima dati onaj najvažniji zabavni element uz osmjeh na cilju – poručili su.

Foto: dinamo.hr

Iz zagrebačke policije ističu kako će za vrijeme kretanja organizirane kolone biciklista i održavanja predmetnog biciklističkog maratona od 8 do 18 sati biti zatvoren promet na Sarajevskoj cesti od Vatikanske do parkirališta trgovačkog centra „Konzum“. Evo i točne rute kojom će prolaziti biciklisti:

START: Zagreb, Sarajevska 6 (parkiralište „Konzuma“) – Jakuševačka – Jankovićeva – Velikogorička – Zamlačka – Kramarićeva – Industrijska – Odranska – Arbanasova – Tratinska – Peršinovec – Dubranec – Cerovski Vrh – Jerebić – Cvetković Brdo – Opatija – Gornji Hruševec – Donjohruševečka cesta – Hotnja – Gladovec Pokupski – Pokupsko – Cvetnić Brdo – Šestak Brdo – Opatija – Cvetković Brdo – Jerebić – Cerovski Vrh – Dubranec – Peršinovec – Tratinska – Arbanasova – Odranska – Industrijska – Kramarićeva – Zamlačka – Velikogorička – Jankovićeva – Jakuševačka – Sarajevska – CILJ: Zagreb, Sarajevska 6 (parkiralište „Konzuma“).

Organizatori i policija mole sve sudionike u cestovnom prometu koji se u trenutku prolaska biciklista zateknu na trasi kretanja iste utrke, pridržavaju uputa i znakova policijskih službenika i redara, kao i na razumijevanje i strpljenje u slučaju kratkotrajnog zatvaranja prometa na pojedinoj dionici biciklističkog maratona.

Ova objava Vraća se ‘Roller Coaster’, atraktivna biciklistička utrka koja će se voziti velikogoričkim krajem se prvi puta pojavila na cityportal.hr.