Prijava

Vaša prijava

Kristijan u Turskoj, Kristian u Mađarskoj, Gorica u velikoj ofenzivi u zadnji čas!

[]

Prijelazni rok u najvišem rangu hrvatskog nogometa ulazi u svoje posljednje sate, u četvrtak u ponoć zatvorit će se nogometna tržnica, što će značiti da će svi naši klubovi moći dovoditi samo igrače bez ugovora. Svi naši klubovi, uključujući i najviše našu Goricu, u kojoj su se u zadnjim danima prijelaznog roka ozbiljno aktivirali.

– U svakom slučaju, trebaju nam još tri-četiri ozbiljna pojačanja. To komuniciramo i u razgovorima s predsjednikom i ljudima koji se bave sportskom politikom, znamo što nam je potrebno da bismo izbjegli borbu za ostanak – otvoreno je govorio trener Rajko Vidović nakon pobjede protiv Šibenika, a iz kluba su odlučili i reagirati.

S približavanjem kraja prijelaznog roka cijene uvijek padaju, tako je i ovoga puta, a na najprihvatljivije razine dolaze upravo u ovim, posljednjim satima. U kojima će Gorica, kako možemo doznati, dovesti još najmanje dvojicu igrača. Njihova imena, naravno, drže se u tajnosti, ali navodno se radi o jednom veznom igraču te jednom krilu, a nije nemoguće da se “dogodi” i još jedan napadač…

Dan ranije, naime, na posudbu u Sesvete otišao je Caio Cruz, Gorica je ostala na Marku Kolaru i 18-godišnjem Medimu Gashiju što se tiče napadačkih pozicija, pa ne bi bilo loše to još malo popuniti. Doduše, treba imati na umu da će biti rješenja i nakon isteka prijelaznog roka, na tržištu je dovoljno slobodnih igrača i nije nemoguće da se rješenje pronađe i u sljedećim danima ili tjednima, no akcija je definitivno u tijeku.

Nažalost, među svim tim imenima novih igrača neće biti ni Kristijana Lovrića, ni Kristiana Fućka, čiji smo povratak zazivali, nadali se, vjerovali… Na kraju, Lovrić je karijeru odlučio nastaviti u ambicioznom turskom drugoligašu Amedsporu, za što će navodno biti honoriran sa 600.000 eura godišnje, dok je Fućka Osijek poslao na posudbu u mađarski ZTE. S obzirom na cifre, želje, ambicije i mogućnosti, jasno je da su obje priče bile puno više romantične nego što su bile realne.

Uz one koji se dogovaraju s krajnjim rokom večeras u ponoć, u Goricu će tako možda stići i netko od igrača koji dolaze na probe. Na provjeri je bio Kongoanac Elie Mpanzu, koji više nije u Velikoj Gorici, ali stiže zato još jedan igrač vrijedan isprobavanja bio je tako na provjeri nakon koje je otišao svojim putem, a na probu će doći i još jedan igrač, kažu s “vrlo zanimljivim CV-jem”…

Kad se sve zbroji, to bi trebala biti ta “tri-četiri ozbiljna pojačanja” o kojima je govorio trener Vidović. Hoće li momci koji stignu do doista i biti, pokazat će vrijeme, ali ovo je definitivno bilo potrebno s obzirom na viđeno u prvim kolima HNL-a. Kadar će se proširiti, vjerujemo i dobiti na kvaliteti, a to će i treneri olakšati posao, i svima nama, nadamo se, uljepšati praćenje Gorice u prvoligaškim putešestvijama.

Ova objava Kristijan u Turskoj, Kristian u Mađarskoj, Gorica u velikoj ofenzivi u zadnji čas! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.