Prijava

Vaša prijava

Maksimir prizemljio Goricu i zabrinuo Milinovića


Gorica je u utakmici koja je okarakterizirana kao generalna proba poražena u svom prvom izlasku na prirodnu travu u Kučama protiv Maksimira. Neki će konstatirati kako je bolje da se to dogodilo sada nego u petak kada na gradski stadion dolazi Lučko, ali činjenica je da je ovaj poraz vrlo nezgodan i za Milinovića i za struku. Maksimir je bio bolji u prvom dijelu, a Gorica neprepoznatljiva u odnosu na ranije utakmice. Svakako djelić opravdanja velikogorički nogometaši mogu potražiti u činjenici da do sada ček ni trening a kamo li utakmicu nisu odradili na terenu s prirodnom travom, te da je u ovim uvjetima mnogo teže igrati i priviknuti se, no vremena baš i nema mnogo i do petka svi moraju prvo raščistiti sami sa sobom a nakon toga se i pomiriti sa činjenicom da Goricu ovakvi uvjeti čekaju u barem prva 3-4 kola.

 

Maksimir se bolje snašao na teškom terenu i poveo već u 6. minuti pogotkom Čavala, a već u 23. minuti bilo je 0:2 nakon pogotka Božića iz kaznenog udarca. U 42. minuti za smanjenje vodstva zaslužan je Mario Marina koji je glavom postigao pogodak nakon ubačaja Tatara.  U 46. minuti u prodoru je srušen Hajduk a udarac Marine sa bijele točke obranio je vratar Maksimira. Do kraja Gorica je imala još nekoliko prilika za pogodak, a najizglednije nisu iskoristili Matošević (60) i Marina (73).

 

Milinović je na kraju bio najzadovoljniji činjenicom da se Gorici ipak otvorila mogućnost igranja i treniranja na terenu kakav ih očekuje i u petak te će pokušati do petka i prvog kola sakriti sve nedostatke koji su se danas pokazali. Trener gostiju Vidović bio je iznimno zadovoljan kako je Maksimir stajao na terenu te ustvrdio kako spremno ulaze u borbu za bodove.

 

GORICA – MAKSIMIR 1:2 (1:2)
Kuče, igralište NK Turopoljac. Gledatelja 100

Sudac: M. Čužić. Pomoćnici: Merkaš i Malkoć (svi iz Velike Gorice).

 

STRIJELCI: 0:1-Čaval (6), 0:2-F. Božić (23-11m), 1:2-Marina (42)

 

GORICA: Šušković, Jančetić, Žutić, Mikulić, Perić, Vinković, Lihić, Tatar, Marina, Španja, Hajduk (još su igrali: Žugaj, Zenuni, Hodžić, Postonjski, Težak, Škvorc, Matošević)
TRENER: Damir Milinović

 

MAKSIMIR: Berišić, Punek, Mišura, Jakelić, Valković, Čibarić, Krznar, F. Božić, Čaval, Bajrić, Nakić (još su igrali: Grilj, Kovačić, Šandor, T. Vidović, Mulaibrahimović, Marošević, Hodak, Primorac)
TRENER: Rajko Vidović


Koncert Virtuoso u čast Chopina