Prijava

Vaša prijava

Sjajne obrane Kompesa za jedan bod Turopolja


U utakmici 17. kola Turopolje je ostalo neporaženo u srazu s Rugvicom koja gaji ozbiljne nade da bi se mogla u ovom prvenstvu okititi naslovom prvaka. Na terenu se tijekom cijelog susreta nije mogla zamijetiti velika razlika između suparnika koje na ljestvici dijeli 30 bodova i 12 mjesta (3. Rugvica 39 bodova, 15. Turopolje 9 bodova). Istina, gosti su imali u prvom poluvremenu tri zrele šanse, ali ih je vratar Jurica Kompes sjajnim obranama neutralizirao. Domaći vratar obranio je u 7. minuti udarac Juroša iz blizine, u 25. sjajnom paradom je odbio loptu u gredu odnosno korner, a u 42. je odlično reagirao na plasirani udarac Darka Brtana s ruba šesnaesterca. Imao je i sreće kada je Kruno Fišter brzi prodor po desnoj strani okončao silovitim udarcem pored vratnice.

19.03.2017. Turopolje – NK Turopolje – NK Rugvica 0:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Domaći su se u drugom poluvremenu ravnopravno nadmetali, imali su dvije poluprilike i zrelu prigodu u 77. kada je nakon kornera Ladislav Jambrečina snažno pucao za izvrsnu obranu Lucijana Andrijanića. Raspoloženi Kompes je u 90. još jednom sjajno intervenirao kada je refleksno ispod grede izbacio loptu u korner upućenu s peterca od strane Hrvoja Delača i tako spasio Turopolju jedan bod.

Prva županijska nogometna liga – skupina Istok, 17. kolo
NK Turopolje – NK Rugvica 0:0
Igralište ŠRC Turopolje. Gledatelja 60. Nedjelja, 19.03.2017., 16 sati. Sudac: Nikola Šimunović (Velika Gorica). Pomoćnici: Dario Aščić (Velika Gorica) i Marko Klasnić (Zagreb).

TUROPOLJE: Kompes, F. Maričić, M. Kovačević, Jambrečina, Sugnetić (od 69. Roginić), Ivanković (od 46. M. Anđelić), I. Kovačević (od 46. Križanić), Jambrešić, Novosel, Hajduk (od 46. Herceg), Cvetnić. Trener: Neven Andrišević.

RUGVICA: Andrijanić, Mujčić (cap.), Hašimović, Barberić, Bosankić, Brtan (od 69. Majić), Kuprešak (od 90. Radman), Mizan, K. Fišter (od 48. Delač), Salatović, Juroš. Trener: Matej Golubić.

Igrač utakmice: Jurica Kompes


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU