Prijava

Vaša prijava

Udruga pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica obilježava 26. godišnjicu osnutka brigade


U Velikoj Gorici je 3. listopada 1991. godine osnovana 153. brigada Hrvatske vojske, a u spomen na taj dan Udruga pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica obilježit će 26. godišnjicu osnutka brigade. Predstavljanjem knjige – kataloga ‘Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica’ autora Ivana Mišerića 30. rujna u 18 sati u Bistrou Bambus počinje trodnevni program obilježavanja obljetnice.

Članovi Udruge obilježavanje nastavljaju i u nedjelju obilaskom spomen obilježja Donji Hruševec, Jankeši i most na Kupi u Pokupskom. Na tim mjestima izaslanstvo Udruge položit će vijence i zapaliti svijeće.

U utorak će članovi Udruge položiti vijence na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Velike Gorice na platou uz gradsko groblje, a isto će učiniti i na Spomeniku poginulim pripadnicima 153. brigade HV-Velika Gorica u vojarni Satnik Josip Zidar, zajedno s djelatnim sastavom Hrvatske vojske. Nakon obilaska izložaka Spomen-parka, u 11 sati počinje središnji program obilježavanja obljetnice i to kod zemunice – osmatračnice u šumi Kljuka u Pokupskom. U svemu će sudjelovati i učenici osnovnih škola. Nastavak obilježavanja 26. obljetnice je u Lovačkom domu Pokupsko, a u 18,30 sati počinje misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike 153. brigade HV – Velika Gorica u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.