Prijava

Vaša prijava

FOTO Centar za odgoj i obrazovanje u znaku nogometa


U Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica održava se malonogometni turnir osoba s intelektualnim poteškoćama. Današnji turnir održava se u sklopu Specijalne olimpijade. Nogometno natjecanje okupilo je veliki broj sudionika koji nisu mogli skriti svoje uzbuđenje pred sam početak turnira.

„Ovo natjecanje puno nam znači. Došli smo se družiti i igrati nogomet. Za ovaj turnir dugo smo se pripremali, a trenirali smo najčešće poslije večere. Ja sam nekad trenirao nogomet, bio sam golman“, otkrio nam je Valentin Petrešev iz Centra Lug iz Samobora.

Na turniru će nastupiti 12 ekipa iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Krapinsko- zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Ovo je treći Međužupanijski nogometni kup. Naša djeca vole sport, a naročito nogomet. Oni se identificiraju s poznatim nogometašima i žele biti kao oni te ih to motivira da se bave sportom. Ovo je dobra prilika da se upoznamo se i razmijenimo iskustva s našim kolegama iz drugih ustanova“, rekla nam je Nikolina Vučković Barišić, ravnateljica Centra.

Svojim dolaskom potporu sportskoj manifestaciji dao je i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, koji je i otvorio današnje natjecanje.

„Ovo je hvale vrijedna manifestacija koja djeci omogućava da se otvore i razvijaju svoju kreativnost te psihosociološke i fiziološke sposobnosti. Sport im omogućava da nadiđu sve barijere, a to se najbolje vidi na njihovim licima. Njihovo uzbuđenje najbolje govori koliko im je današnje druženje važno“, istaknuo je Ačkar.

Zamjenik gradonačelnika podijelio je i nogometne lopte sudionicima malonogometnog turnira.

Galerija fotografija