Prijava

Vaša prijava

Gorica od četvrtka u znaku folklora


Od četvrtka do subote zaljubljenici u folklor doći će na svoje. Naime, 19. izdanje Međunarodnog festivala folklora dovodi goste iz Bugarske, Češke, Kosova, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Goričkoj publici predstavit će se Kulturno umjetničko društvo „Ravnica“, iz Oštre Luke-Bok, Bosna i Hercegovina, Folklorni ansambl „Horo“ Klturni klub „Orfeevi gori-1870“, iz Smolyana, Bugarska, Folklorna grupa „Demižón“, iz Strážnice, Češka, Kulturno umjetničko društvo „Kupinečki Kraljevac“ iz Brezovice, Hrvatska, Ansambl pjesama i plesova „Zëri i Kosovës“, iz Kosova Polja, Kosovo te Kulturno umjetničko društvo „Biser“, iz Kičeva, Sjeverna Makedonija.

07.07.2017. Velika Gorica – 17. Međunarodni festival folklora u organizaciji Folklornog ansambla Turopolje. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

U četvrtak od 20,30 do 22 sata u Parku dr. Franje Tuđmana održat će se revijalna večer i druženje građana s grupama.

Svečano otvorenje festivala održat će se u petak u dvorani Gorica. Gosti i domaćini predstavit će se na pozornici Pučkog otvorenog učilišta od 20,30 sati.

Službeni dio rezerviran je za subotu kada će od 20,30 sati u dvorani Gorica nastupiti svi izvođači, a najboljima će biti dodijeljena i priznanja. U slobodnom dijelu programa nastupit će FA „Turopolje“ iz Velike Gorice. Ulaz je slobodan.


Rezultati odabira udžbenika za OŠ Eugena Kvaternika