Prijava

Vaša prijava

Nogometašice Gorice odigrale prvu utakmicu: ‘Bit će cure sve bolje i bolje!’


Dobro je, za početak možemo biti jako zadovoljni…, rekao je Marko Uzelac, trener nogometašica Gorice, nakon njihove povijesne, prve utakmice ikad.

Rezultatom se nitko u klubu, u HNK Gorici, čija su djevojke najnovija sekcija, ne uzrjava previše, tih 0-7 samo je prvi korak na, nadamo se, dugom putu koji je pred velikogoričkim ženskim nogometom. Prvu utakmicu u povijesti kluba odigrale su kadetkinje, djevojčice i djevojke rođene 2003. godine i poslije. S druge strane bila je Pregrada, sredina koja je već godinama poznata po dobrom radu ženskog nogometnog kluba.

– Budući da prije početka sezone nismo uspjeli odigrati niti jednu prijateljsku utakmicu, ovo nam je bila doslovno prva. Mnogim našim curama bila je i prva nogometna utakmica u životu uopće, a s druge strane bila je ekipa koja je igrala i pionirsku i mlađekatedsku ligu, cure koje treniraju već godinama. Ali dobro, mi smo na početku, treniramo tek mjesec dana, ukupno smo odradili svega 12 treninga, tako da moramo biti zadovoljni onim što smo vidjeli – kazao je trener Uzelac, koji na raspolaganju ima velik broj djevojaka.

– Imamo 24 igračice s pravom nastupa u ovoj ligi, uz njih su tu još i tri starije, kao i tri koje će 13 godina navršiti tek u listopadu. Nakon toga će i one imati pravo nastupa. Brojčano smo, dakle, jako dobri, ali sad je pred nama puno rada i treniranja. Vjerujem da ćemo već na proljeće biti puno bolje, jer moramo imati na umu da velik dio ovih cura nikad prije nije trenirao nogomet – dodao je trener.

Roditelji su bodrili djevojke s improviziranih tribina uz teren, na kojem su, u ovoj povijesnoj utakmici, nastupile sljedeće igračice: Petra Sučec, Laura Lovrić, Tea Plahutar, Paula Štefančić, Matea Đogaš, Valerija Gregurić, Sara Zagorac, Lucija Slivak, Nikolina Kuzmić, Petra Basta, Kiara Brstilo, Marija Domić, Antonija Galeković, Lana Diankov i Marta Rimac.

– Utakmice se igraju dva puta po 40 minuta, a to je u ovom trenutku ipak malo previše za naše cure. Potrebno nam je još neko vrijeme treniranja da bi cure uopće mogle to fizički ispratiti, pa ćemo se tek onda posvetiti tehnici i drugim stvarima. Puno je posla pred nama, a dobro je što su cure redovne na treninzima, što su jako motivirane. I sigurno će napredovati iz treninga u trening – zaključio je trener Uzelac.

Sljedeću utakmicu djevojke će igrati već u četvrtak, i to pod rasvjetom na Gradskom stadionu. U četvrtak u 20 sati na pomoćnom terenu s umjetnom travom igrat će protiv ŽNK Četiri rijeke iz Karlovca. Svi zainteresirani za ženski nogomet su dobrodošli, da vide kako to izgleda u izvedbi mladoga goričkoga kluba…