Prijava

Vaša prijava

Gorički branitelji ponosni na Spomen dom u Velikoj Buni


U Domu kulture u Rakarju protekle subote održana je skupština Udruge pripadnika 153. brigade HV Velika Gorica. Napravljena je retrospektiva svih događanja u protekloj godini. Gorički branitelji najponosniji su na obilježavanje 3. listopada, osnutka 153.brigade, u koje su bili uključeni učenici goričkih osnovnih škola, kao i učenici škola iz Kravarskog, Pokupskog i Orla.

Foto: udruga153brhv.hr

– Želja nam je da se sačuva od zaborava i širi povijesna istina o domovinskom ratu posebno o ratnom putu 153.br. HV- Velika Gorica te čuva uspomena na 72 poginula pripadnika brigade. Neka nas to zajedništvo branitelja drži na okupu kao i ranih devedesetih koje je bilo presudno za uspostavu i obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske odnosno za pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu i da se nikad ne zaboravi – poručio je predsjednik Udruge Ivan Zagorac.

Foto: udruga153brhv.hr

Skupštini su nazočili predstavnici grada Velike Gorice, udruge proistekle iz domovinskog rata grada Velike Gorice, predsjednik Udruge Bošnjaka veterana domovinskog rata Hrvatske Salih Huremović.