Prijava

Vaša prijava

Nakon Hajduka – Sesvete! Prođe li Gorica u Kupu, opet će se pisati povijest…

[]

Dinamo u sljedećem kolu? Predaleko je to još da bismo razmišljali o toj utakmici. U ovom trenutku najvažnija nam je srijeda i utakmica u Kupu protiv Sesveta, nemamo pravo ni na minimalno opuštanje, govorio je trener HNK Gorice Valdas Dambrauskas, čovjek koji je uvijek s obje noge čvrsto na zemlji, nakon nezaboravne pobjede protiv Hajduka (2-1).

Proslavljena je pobjeda u velikom derbiju i preuzimanje vrha tablice, dobro će doći i dan odmora u nedjelju, ali već od ponedjeljka sve što se događalo u subotu navečer treba – zaboraviti! Dobro, malo je teže baš potpuno zaboraviti utakmicu koju ćemo i sami nazvati nezaboravnom, no poruka je jasna. Dosad je napravljeno puno toga, Gorica uživa u najljepšim trenucima svoje povijesti, na vrhu tablice, ali sezona je zapravo tek počela. Pred našim je nogometašima još cijeli niz velikih i važnih utakmica, sasvim sigurno i velikih i važnih pobjeda, no mantra ostaje ista.

– Idemo korak po korak. Ne samo iz utakmice po utakmicu, nego iz treninga u trening moramo pokušavati biti bolji, analizirati što nije valjalo i pokušati napredovati svaki dan – ponavlja stalno trener Valdas.

I neće Gorica, u to budite sigurni, podcijeniti Sesvete u 1. kolu Kupa Hrvatske. Igra se u srijedu od 15 sati, u Sesvetama, protiv vrlo dobrog drugoligaša, a sve ono što se događalo u pretkolu protiv Belišća i u finalu županijskog kupa protiv Kurilovca – u oba slučaja trećeligaši! – i više je nego dovoljno upozorenje. Nakon Sesveta slijedi desetak dana stanke, pa je za vjerovati da će Gorica istrčati u najjačem sastavu, odlučna da izbori ulazak među 16 najboljih u Kupu. Bilo bi to izuzetno važno, zato ova utakmica ima veliku težinu…

Naime, u tome je već uspio naš trećeligaš Kurilovec. Pobjedom protiv Papuka (4-0) u pretkolu, a zatim i Vinogradara (6-0) u 1. kolu, Kurilovčani su napravili povijesni uspjeh, prvi put otkad klub postoji ušli u osminu finala ovog natjecanja. Napravi li to i Gorica, prvi put u povijesti Velika Gorica će imati dva predstavnika među 16 najboljih u hrvatskom Kupu, što je u najmanju ruku – senzacionalno! I sjajna je nadopuna na sportsku bajku koja upravo traje u našem gradu.

A kad se to, uvjereni smo, i dogodi, Goričani će predahnuti pa krenuti u pripreme za Dinamo. Sljedeće kolo donosi gostovanju u Maksimiru, igra se u nedjelju, 18. listopada, s početkom u 17.05 sati… I to je, zapravo, gotovo idealan trenutak za ovakvo gostovanje. Stiže odmah nakon reprezentativne akcije, tijekom koje će Dinamo opet ostati bez velikog broja igrača zbog nastupa po raznim nacionalnim selekcijama, ali i četiri dana uoči otvaranja natjecanja po skupinama Europske lige protiv Feyenoorda. Vremena za pripremu bit će dovoljno, prostora za novi veliki rezultat također…

Samo, za početak treba srediti Sesvete.