Prijava

Vaša prijava

Pravedan remi u Vezišću nedaleko Križa

[]

U subotu 3. listopada od 16 sati, zahvaljujući dobrodušnosti oca i strica jednog igrača gostujuće momčadi, svjedočili smo pravoj prvenstvenoj utakmicu u Vezišću između Milka Trnine i Dinamo Hidrela (2:2). I nismo požalili iz više razloga. Mjesto Vezišće je na samom rubu Zagrebačke županije nadaleko Križa, a prije Ludine i Popovače, mjesta koja već pripadaju Moslavini. U centru Vezišća odmah smo saznali i zašto nogometni klub nosi tako atraktivno ime, Milka Trnina. Ispred Društvenog doma odmah upada u oči poprsje i spomenik nekad slavnoj opernoj divi Milki Trnini koja je daleke 1863. rođena ovdje.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Iza Društvenog doma novo iznenađenje. Nismo očekivali tako slikovito uređeno igralište i okoliš. Teren vrlo dobar, ograda svježe oličena, natkrivena tribina za 100-tinjak gledatelja, reflektori za noćne treninge pa i utakmice, pravi dugačak koridor za izlazak igrača, semafor, parkiralište dijelom također natkriveno, nogometni dom u proširenju…Bome atraktivno za jednog šestoligaša. Kasnije smo saznali, ove godine slavi se 50 godina od osnutka. Čestitamo!

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Utakmica? Prava prvenstvena, borbena, ali i vrlo korektna. Pa i kvalitetna. Milka Trnina je bolje krenula i povela već u 14. minuti. Domaći su probili desnu stranu a nakon ubačaja najbolje je reagirao Asmir Karadža i iznenadio vratara Šimića pa i svoje drukere i bilo je 1:0. Igrala se 33. minuta a s desna je pucao tek ušli Jurišić, vratar Moguljak uspio je paradom obraniti i odbiti ali dojurio je Matej Čičak i glavom pospremio loptu u nečuvanu mrežu za 1:1.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Prije samog odlaska na odmor u 45. minuti domaći su reklamirali kazneni udarac zbog lopte napucane u ruku ali vrlo dobri sudac Ivica Jakopic se nije oglasio. Čini se opravdano. Spomenimo, delegat je bio Krešimir Rede, rođak Mire Rede, ranije legendarnog novinara Sportskih novosti.
Dinamovci su poveli u 53. minuti nakon duplog proigravanja Tomislava Jakovljevića i strijelca Nikole Slivaka koji je majstorski pogodio mrežu. Do kraja utakmice pravi triler. U 57. minuti je dosuđen kazneni udarac za Milku Trninu a drugi žuti, pa crveni, dobio je dinamovac Hladni. Jedanaesterac je sigurno realizirao Dominik Gluhak poslavši loptu nisko desno a vratara Šimića prema lijevom kutu.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Očekivala se do kraja dominacija brojčano jače domaće momčadi ali iz kontri dečki u plavim dresovima znali su opasno napasti. Prigode su glavom imali Šantek i Slivak, ali otišlo je previsoko. A onda prava drama u 90. minuti. Vratar Šimić oštro je krenu u jedan visinski pohod i složio na travu domaćeg napadača za novi kazneni udarac. Strijelca za 2:2 Gluhaka više nije bilo u igri i bilo je pitanje tko će pucati. Kad nije htio nitko, loptu je namjestio Nikola Kovačić i pogodio. Ali umjesto radost, šok! Pogodak nije priznat jer je netko od domaćih prije udarca utrčao u kazneni prostor i udarac se morao ponoviti. Kovačić je izabrao istu stranu ali vratar Šimić je mijenjao i obranio!. Po završetku, gosti su se veselili, domaći bili razočarani ali vrlo kratko. Nakon zajedničke runde, svi su bili zadovoljni pa je pala i pjesma. Bravo dečki, to je smisao amaterskog nogometa.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

MILKA TRNINA – DINAMO HIDREL 2:2

VEZIŠĆE Igralište Milka Trnine. Gledatelja 100. Sudac: Ivica Jakopic (Sveti Ivan Zelina) 7. Pomoćnici: Blaž Crnoja i Helena Blažic (oba iz Vrbovca). Delegat: Krešimir Rede (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0-Karadža (14), 1:1-Čičak (33), 1:2-Slivak (53), 2:2-Gluhak (58-11 metara).

MILKA TRNINA: Moguljak 7, Kopejtko 7, Vejin 6,5, Koletić 6,5, Mihaljević 7 (od 70. Šimunović-), Lom 6,5 (od 84. Petković-), Karadža 7 (od 55. šokac 6), Gluhak 7 (od 80. Kovačić-), Fešta 6,5 (od 75. Halić-), Zorbas 6,5, Kanceljak 6,5.
TRENER: Dubravko Horvat 6,5

DINAMO HIDREL: Šimić 7, Jakovljević 7, Panić 7, Rus 7, Đuksi 7, Balenović 6,5 (od 71. Šantek-), Zorić 6,5 (od 61. Španiček 6,5), Bartolić 6 (od 31. Jurišić 6,5), Blažević 6 (od 46. Slivak 7), Hladni 6, Čičak 6,5.
TRENER: Mario Kajinić 6,5

CRVENI KARTON: Hladni (57-drugi žuti)