Prijava

Vaša prijava

Susjedski derbi bez pobjednika

[]

Susjedski derbi Turopoljca iz Kuča i Bana Jelačića iz Vukovine privukao je oko 250 gledatelja na igralište u Knejama. Vrijeme je bilo sunčano, toplo, ali malo vjetrovito, a teren nakvašen i na pojedinim mjestima s ostacima vode od oborina palih tijekom noći, težak za igru. Domaćin u tradicionalnim zelenim dresovima, a gosti u svojoj zeleno-crnoj kombinaciji.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

U uvodnom dijelu utakmice bilježimo nekoliko neuspjelih pokušaja udaraca prema golu jednih i drugih, a igra je bila rastrgana i pomalo nervozna. A onda u 15. minuti, kapetan Turopoljca, Vjeko Lučić našao se sam pred golmanom koji ga ruši. Iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, Horvat je poslao golmana gostiju Markovića u jednu, a loptu u drugu stranu. Domaći vode 1:0. Gosti iz Vukovine nisu se predali, nego su pokušavali i dalje zabiti gol, ali bez uspjeha. Do kraja poluvremena za izdvojiti je udarac gostujuće šestice, Jambrešića i obranu Kovačića na golu domaćina u 31. minuti, te šansu Horvata u 40. minuti kada je s desnog krila ušao i pogodio vratara gostiju Markovića u izglednoj situaciji.

U drugom poluvremenu, gosti su imali prividnu nadmoć u sredini terena i više su kombinirali. Već u 48. minuti, u jednoj gužvi u šasnastercu domaćih, došlo je do nesporazuma lijevog bočnog Avramovića i golmana Kovačića, koji je završio autogolom. Taj je gol dao dodatnu energiju gostima koji su stvorili 2-3 gužve u šesnaestercu domaćina, ali bez rezultata. Polako su domaći dolazili do daha i nakon naespjelog pokušaja Perića u 62. minuti, poveli su u 67. minuti drugim pogotkom Horvata kojemu je loptu centrirao mladi Šutalo, a nakon lijepe akcije s lijeve na desnu stranu napada.

Gosti nastavljaju svoju igru i prijete domaćem vrataru udarcima Smoka u 76. minuti nogom i 85. minuti glavom, ali bez uspjeha. U 79. minuti domaći branić Đuračić, nakon opet, gužve pred vratima, izbacuje loptu s gol crte. I domaći su imali svoje prilike, ali je udarac Šestoka u 81. minuti obranio Marković. I kada su već navijači vjerovali da će utakmica završiti pobjedom domaćina, najprije je u 90. minuti Avramović u svom šesnaestercu srušio gostujućeg napadača i za to dobio drugi žuti karton na utakmici, a gosti su dobili priliku izjednačiti iz kaznenog udarca. Međutim, stativa je spasila domaće. Pokazalo se, samo privremeno, jer u trećoj minuti nastavka u gužvi nastaloj nakon slobodnog udarca s desne strane, domaći opet nisu dovoljno energično izbacili loptu što je iskoristio Matić i postavio konačnih 2:2.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Igrači i navijači domaćih u očaju i nevjerici, a igrači i navijači gostiju oduševljeni. Odmah po izvođenju udarca s centra, sudac, koji je svoj posao odradio vrlo dobro, odsvirao je kraj utakmice.

Izjave trenera:

Trener gostiju Stefan Rajić zadovoljan je igrom i zalaganjem svoje ekipe koja je u većem dijelu kontrolirala igru, ali nije zabila iz svojih prilika. Zadovoljan je i bodom jer je izjednačujući gol postignut doslovce u zadnjoj sekundi, a uz to je promašen i kazneni udarac. Nada se da je ovo bodovna prekretnica i vjeruje da će se u nastavku prvenstva bodovno stanje popraviti. Domaćinu čestita na fer i korektnoj igri.

Trener domaćih Milan Marinić čestitao je ekipi Bana Jelačića na dobroj, fer i korektnoj igri po ovom teškom terenu i smatra da je rezultat realan u odnosu na prikazano tijekom 90 minuta. Razočaran je zbog gubitka bodova u zadnjoj sekundi i smatra da ekipa mora poraditi na komunikaciji, jer autogol, kazneni udarac i primljeni gol u 93. minuti očito traže više komunikacije između igrača. Vjeruje da će povratkom ozlijeđenih igrača situacija biti bolja i rezultati povoljniji. Zamjene koje su ušle u igru opravdale su njegovo povjerenje i vjeruje u mlade igrače da će biti sve bolji.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

TUROPOLJAC – BAN JELAČIĆ 2:2

Kuče, igralište na Knejama, 04. 10.2020., 16.00 sati. Gledatelja 250. Suci: Kožarec Antonio, Tančak Tomislav, Remenar Ivan (svi iz Samobora). Delegat: Dukić Matija (Zaprešić)

STRIJELCI: 1:0 – Horvat (15), 1:1 – Avramović (autogol, 48), 2:1 – Horvat (67), 2:2 – Matić (90+3).

Turopoljac:

Kovačić, Markulin (od 34. Đuračić), Martinić, Dejanović (od 60. Anđelić), Avramović, Matasić, Šestok, Sesar (od 73. Fabijančić), Lučić (kap) (od 60. Jaki), Horvat, Perić (od 63. Šutalo).

Trener: Milan Marinić

Ban Jelačić:

Marković, Smolković, Krasnić (od 80. Godinić), Jambrešić (od 46. Sabljak), Prizmić, Smok, Nikić, Čumpek, Matić, Harambašić (od 70. Nezirović), Miletić (od 62. Pajdić)

Trener: Stefan Rajić