Prijava

Vaša prijava

Stožer objavio brojeve za sugrađane koji ne mogu u svoje kuće

[]

Vrlo brzo nakon potresa koji je snažno pogodio naš kraj okupio se gradski Stožer civilne zaštite i dao osnovne informacije, dostupne u ovom trenutku. Srušio se toranj na crkvi u Kravarskom, urušio se i krov dječjeg vrtića u Vukovini, a štete ima i na privatnih kućama, kao i nekih zgradama.

– Iz mjesnog odbora Turopolje javili su kako jedna zgrada nije sigurna za korištenje, da je riječ o desetak stanara kojima je potreban krov nad glavom. To nije i jedini takav slučaj, a za sve naše sugrađane koji su se našli u takvoj situaciji dogovorili smo smještaj u hotelu Garden Hill – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Svi koji su se našli u takvoj situaciji mogu se javiti na brojeve telefona 099/4835-891 i 099/4309-017, a o svim eventualnim oštećenjima na cestama, odronima ili pukotinama može se obavijestiti VG Komunalac na broj 098/817-502.

– Imamo mnogo poziva predstavnika stanara, koji žele da im dođu statičari. Nema potrebe za statičarima, pregledali su vizualno zgrade i u dobrom su stanju za život, nema ugroze – istaknuli su iz Stožera.

Najviše upita ima vezano uz povratak struje.

– U kontaktu smo s HEP-om, nadamo se da će do večeras trebala doći električna energija, koja je neophodna za grijanje. Ako to i ne bude večeras, molimo građane da ne dižu paniku, da ne zovu dežurne telefone, jer kvar je jako velik. Morat ćemo se možda strpiti i do sutra, moramo pripremiti lampe, svijeće, a mi ćemo pokušati što prije to riješiti.

Najlošija situacija, prema izvještajima s terena, je u Kravarskom, dok je u Mraclinu oštećena trafostanica. Ukoliko se potres još jednom ponovi, ističu iz stožera, najpametnije je skloniti se “ispod stola, ispod nosivih greda, bilo kakvih vrata, debljih zidova…”. Također, pametno je pripremiti osnovne stvari i osobne dokumente, za svaki slučaj…