Prijava

Vaša prijava

Stanovnici Tomaševićeve najavili mirni prosvjed

[]

Stanari Ulice kralja Stjepana Tomaševića najavili su kako će u četvrtak od 17 do 18 sati održati miran prosvjed vezano uz rekonstrukciju njihove ulice. Okupit će se ispred ulaza broj 13, a pozvali su i gradske čelnike da im se pridruže, daju odgovore na pitanja i da tako zajedno riješe problematiku ove ulice.

– Grad Velika Gorica i čelnici koji vode Grad godinama ignoriraju nastojanja predstavnika za provedbom rekonstrukcije Tomaševićeve ulice. Planom su predvidjeli rekonstrukciju ulice od raskrižja Svačićeve i Tomaševićeve do znaka STOP, a dalje još uvijek nismo dobili što bi se radilo na preostalih 220 metara. Time ignoriraju skoro 500 potpisa žitelja ove ulice, koji su potpisali peticiju za uređenje cijele ulice – kazao je Zoran Lovrić, pokretač inicijative za uređenje Tomaševićeve.

Podsjetimo, stanari osim asfaltiranja ulice žele i nogostup te uspornike prometa, kao i obilježena parkirna mjesta za stanare. Osim toga, predlažu da se ulica prenamijeni u jednosmjernu. Iz Grada su se o ovom problemu oglasili u prosincu prošle godine i objasnili kako je uređenje ove ulice u planu za 2021. godinu. Plan je u Tomaševićevoj izgraditi kolničku konstrukciju s pješačkim stazama, parkiralištem, a ulica bi trebala dobiti i novu javnu rasvjetu.