Prijava

Vaša prijava

Zanimanje – ekonom: Kako je Pevec pjevao pa završio u nogometu…

[]

Često u svijetu sporta pred mikrofone staju igrači, još češće njihovi treneri, znamo čuti i predsjednike klubova, direktore… I baš zato su u HNK Gorici pripremili nešto drukčije, nešto posebno. U studio Gorice TV ušao je – klupski oružar! Točnije, službeno se to zove ekonom, ali ovako je možda jasnije… Njegovo ime, Franjo Kovačić, poznato je širom Turopolja, a njegov nadimak, Pevec, još i poznatiji.

– Bio sam u životu i trgovački putnik, i električar, i građevinar, i vozač… Od 2011. godine službeno sam u klubu kao ekonom, no zapravo sam od prvog dana svakodnevno ovdje, jer su mi sva tri sina u tim prvim danima igrala za Goricu. Upoznao sam cijelu Hrvatsku uz ovaj posao, a smislio sam i neke patente koji mi olakšavaju kad ‘lajnam’ teren – pričao je, između ostalog, Pevec u svom gostovanju.

Objasnio je i kakve odnose ima s igračima, koliko dobro čuva njihove tajne, što im je posebno važno, ali i kako je došlo do ideje za čišćenje svlačionica na gostovanjima, koji su najljepši i najtužniji trenuci u ovih deset godina…