Prijava

Vaša prijava

Buševčani organizirali humanitarnu akciju za novi početak obitelji iz Strašnika

[]

Buševske udruge, na čelu s Mjesnim odborom Buševec, pokrenule su veliki humanitarni projekt “Sisak, Petrinja, Glina – Buševec je uz Vas”. Svjesni kako su tisuće obitelji ostale bez krova na glavom, odlučili su pomoći barem jednoj i odlučili su da to bude obitelj Salamun iz mjesta Strašnik. U ovoj obitelji živi dijete s posebnim potrebama, a njihov dom nakon potresa je dobio crvenu naljepnicu.

– Brat i sestrica igrali su se u sobi u trenutku razornog potresa i na njih, zahvaljujući očito anđelu čuvaru, nije pao teški ormar, ali su ostali zarobljeni neko vrijeme dok ih otac, vrišteće i pod teškim šokom nije uspio izvući na sigurno. Dok se majka iz Gora jedva iskopala iz ruševina dućana u kojem je radila, bosa uskočila u svoj auto i pojurila svojoj dječici, sva u neizvjesnosti da li su živi. Ostali s bez doma koji su vrijedni roditelji mukotrpno stvarali – kažu iz Ogranka seljačke sloge Buševec.

Mjesni odbor, OSS Buševec, Društvo žena, DVD, NK Polet, Udruga umirovljenika i udruga Moj Buševec okupili su se kako bi skupili dovoljno novca da ovoj obitelji, nakon što im se obnovi kuća, kupe namještaj i kućanske aparate. Kako bi to uspjeli, otvorili su donacijski račun na koji sredstva mogu uplatiti svi koji žele pomoći.

– Da bi sve bilo transparentno, određena su tri potpisnika (predsjednici udruga) bez kojih se novci ne mogu trošiti. Ukoliko na računu bude više sredstava od potrebnih, pomoći će se još kojoj obitelji s navedenog područja. Neka im naša plemenita srca budu na pomoći s donacijama ako bismo zajedničkim snagama podigli moral i omogućili im novi početak. Hvala vam unaprijed za svaku uplaćenu kunu – poručili su Buševčani.