Prijava

Vaša prijava

Šampionski Kurilovec: Sredili Segestu i povećali prednost na vrhu!

[]

Nezgodni su u kontranapadima, brzi i opasni, vidjet ćemo kako ćemo se tu snaći… Ali važna nam je ovo utakmica, želimo ostati na vrhu, kazao je trener Kurilovca Marko Pancirov u najavi sudara s gostima iz Siska.

I prije nego što je stigao debitirati na Udarniku, na domaćem travnjaku, Pancirov je uspio nanizati lijepu seriju pobjedu. Padali su na gostovanjima Vrbovec (2-0), Ponikve (2-1) i Trešnjevka (6-0), iskorišten je “kiks” Jaruna u gostima kod Zagorca i Kurilovec je preuzeo vrh. I mnoge iznenadio. Pogotovo mnoge promatrače, koji su nakon odlaska Perice Vidaka s klupe, a zatim i odlaska petorice važnih igrača, predviđali kudikamo drukčiji scenarij s Pancirovom na mjestu trenera.

– Znam da je bilo svakakvih priča, da nam se predviđao nekakav raspad, i zato mislim da su mnogi drugi puno više iznenađeni nego ja. Osobno nisam iznenađen, jer sve ovo i radim da bih pobjeđivao. Puno više me iznenadilo koliko sam brzo izgradio konekciju s igračima, budući da sam znao da će za to biti potrebno puno vremena, s obzirom na to da su s bivšim trenerom velik dio njih bili tri i pol godine – govorio je Pancirov u iščekivanju Segeste.

Važno je bilo dobiti ovu utakmicu kako bi se serija nastavila, ali i zbog svakojakih najava vezanih za korona virus i mogući prekid prvenstva. Moguće je, prema nekim najavama, da će trećeligaška sezona biti i u potpunosti prekinuta, bez nastavka, što će značiti da će u borbu za 2. HNL momčad koja je vodeća u trenutku prekida. U ovom trenutku, eto, vodeći je Kurilovec.

Pobjedu protiv Segeste osigurali su Kurilovčani već nakon 20. minuta, iz kojih su izašli vodstvom 2-0. Prvo je u sedmoj minuti pogodio Filip Dianežević, koji je svoja prva dva pogotka ove sezone postigao u onih 6-0 protiv Trešnjevke u prošlom kolu. I tad je, jednako kao i ovoga puta protiv Segeste, zabio prvi gol i “otvorio” protivnika. Posao je u 20. minuti dovršio Ivan Raić, napadački izuzetno opasni branič, koji je tu reputaciju potvrdio i u ovom slučaju.

Naznake drame pojavile su se u 57. minuti, kad je Sergio Morgado bio precizan iz jedanaesterca i smanjio na 2-1, no taj se rezultat do kraja više nije mijenjao. Kurilovec je uzeo nova tri boda i učvrstio se na prvome mjestu, jer prvi pratitelj Jarun na svom je terenu odigrao 2-2 sa Španskim. Kurilovčani su sad na vrhu s 45 bodova, Jarun ima 42, a trećeplasirano Trnje 36 i utakmicu manje.

U sljedećem kolu, onom pred Uskrs, čeka nas prava poslastica, jer Kurilovec ide u goste Lučkom, na čijoj klupi sjedi dojučerašnji trener momčadi s Udarnika Perica Vidak.


Dan otvorenih vrata