Prijava

Vaša prijava

TJEDNI PREGLED Gorica za Vukovar, spomen dom u Velikoj Buni, sučijska spravišča u Mraclinu i Kučama


GORICA ZA VUKOVAR

Obilježava se Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Danas i jučer Turopoljci su odali počast palim braniteljima i nevinim žrtvama pada Vukovara i pokolja u Škabrnji. Lampaše su duž Zagrebačke zapalili učenici osnovnih škola. Goričani su na livadi Zvonimirovoj tradicionalno održali minutu šutnje. Vukovarske tragedije prisjetila su se mnoga turopoljska mjesta.

IZ GRADA

Na sastanku Povjerenstva za hrvatske branitelje i udruge proistekle iz Domovinskoga rata dogovoren je početak izgradnje spomen doma u vojarni Velika Buna, za koji je grad osigurao sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna. Gradonačelnik je obećao povećati sredstva za programe braniteljskih udruga.

SUČIJSKA SPRAVIŠČA U KUČAMA I MRACLINU

U dvije su najveće sučije Plemenite opčine turopoljske održana godišnja izborna sučijska spravišča. U Mraclinu su za suce potvrđeni Stjepan pl. Čunčić i Zdravko pl. Štuban, a u kučama Stjepan pl. Malčević i Mirko pl. Berković.

OD MJESTA DO MJESTA

U Mraclinu je premijerno prikazan HTV-ov dokumentarac “Cijena istine – priča o Ljudevitu Juraku”. Jurak, stručnjak na polju patološke anatomije i sudske medicine, istraživao je 1943. u sklopu međunarodnog povjerenstva sovjetske zločine u Ukrajini zbog čega je nakon rata ubijen. U Mraclinu je 1938. proučavao pomor konja.

U Ščitarjevu održani 2. dječji susreti. Nastupili su KUD Ščitarjevo, KUD Čiče, KUD Mijo Stuparić iz Velike Ludine, KUD Gradići, KUD Stari Grad (Lukavec), KUD Sunjanka i tamburaška sekcija domaćina, KUD-a Ščitarjevo.

šćitarjevofotofilipmargic
Foto: Filip Margić

UMJETNIČKA ŠKOLA “FRANJO LUČIĆ” ZADRŽAVA STANDARD

Flautistički trio u sastavu Leda Krvavica, Petra Vujnović i Gabrijela Lovrić pod vodstvom prof. Gabrijele Jurin na regionalnom natjecanju komornih sastava osvojile su prvo mjesto. Slijedi državna smotra.

SPORT: GORIČKI KARATIST OSVOJIO ŠKOLSKO PRVENSTVO BALKANA, GORICA ISPALA IZ KUPA, BRIDŽISTI NAJBOLJI U SARAJEVU

Ivan Vrban nastupio je u kategoriji >70 kg, a do zlata su mu u Novom Sadu trebale četiri borbe. Na 1. školskom prvenstvu Balkana nastupilo je 428 natjecatelja iz osam zemalja.

Igor-Vrban-Novi-Sad-KK-Velika-Gorica-1-640x360
Foto: Facebook/Karate klub Velika Gorica

Nakon neriješenog rezultata na poluvremenu, nogometaši aktualnog prvaka Rijeke svladali su Goričane u osmini finala nogometnog Kupa. Golove su postigli Pavičić, Gavranović i Kvržić.

Gorički bridžisti osvojili su prva dva mjesta na Devetom otvorenom parskom prvenstvu BIH u Sarajevu. Pobijedili su čaklović i Mašić s 64.93%, dok su drugoplasirani Martinović i Novosel ostvarili 61% ukupnih poena.

Tekst: Ante Vekić

Ako smo objavom neke od fotografija povrijedili autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite da ih promptno uklonimo.