Prijava

Vaša prijava

Velika pobjeda Dinama u sjajnom derbiju na Rujevici: Preokret Modrih nakon sjajnog početka Rijeke

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Derbi na Rujevici apsolutno je opravdao svoja očekivanja. Pred nešto više od 7.500 gledatelja Dinamo je pobijedio Rijeku rezultatom 2:1. Rijeka je povela golom Čerina, a Dinamo je u sedam minuta u posljednjem dijelu utakmice okrenuo rezultat na 2:1.

Od početka smo gledali uzbudljivu utakmicu. Rijeka je krenula ofenzivno i to joj je donijelo rani pogodak. Abass je spustio loptu za Čerina koji je sjajno izbacio Ristovskog i pogodio u drugi kut Dominika Livakovića. 

Motiviralo je to i igrače i publiku na tribinama, te je Rijeka nastavila napadati. Dinamo se mučio s iznošenjem lopte sa svoje polovice, a kada je to uspio u napadu je izgledao jako bezidejno. Brzo je Željko Kopić promijenio formaciju, te je vratio četiri igrača u obranu. Uspio je malo usporiti Rijekine napade te otići na poluvrijeme s minimalnim zaostatkom.

Ponovno je Rijeka konkretnije otvorila poluvrijeme. Dinamo se ponovno mučio sa smirivanjem igre. Kako je vrijeme teklo tako je Dinamo postajao sve opasniji i konkretniji. Kopić je odlučio riskirati sve i uvodi četiri ofenzivca. Prvo ulaze Andrić i Emreli, te kasnije Tolić i Špikić. Isplatila se takva igra Kopiću jer nakon jedne sjajne kombinacije na rubu Rijekinog šesnaesterca Dinamo dolazi do izjednačenja. Andrić je ostavio loptu za Emrelija koji sjajno gađa u bliži kut Labrovića.

Nastavio je Dinamo napadati. Ipak, s gotovo 5 ofenzivaca nije im ništa drugo niti preostalo. Nakon jednog centaršuta Bočkaja lopta se sretno odbija do Ademija koji iskusno iz voleja gađa u gol. 

Rijeka je pokušala doći do izjednačenja, ali ipak Dinamo je ostao koncentriran i ispio izdržati nalete Rijeke. U posljednjim minutama utakmice, nakon jedne visoke lopte, Krešić udara laktom u glavu Emrelija koji ostaje nepomično ležati. Sudac Zebec kaznio je taj start crvenim kartonom.

Dinamo je sada prvi na ljestvici s dva boda više od Osijeka i utakmicom manje. Rijeka je ostala na četvrtom mjestu s 55 bodova. Dok je Hajduk treći s 56 bodova.

UŽIVO

RIJEKA - DINAMO 1:2

RUJEVICA 20:00

95' KRAAAAAAJ, Ludu utakmicu gledali smo na Rujevici. Dinamo je okrenuo rezultat u samo sedam minuta i napravio ogroman korak prema novom naslovu prvaka.

86' PREOKREEET, odbijala se lopta po Rijekinom kaznenom prostoru, na kraju je završila kod Ademija koji sjajno gađa za 2:1.

79' GOOOOOL, Sjajna akcija Dinama na rubu Rijekinog šesneasterca koju završava Emreli sjajnim i preciznim udarcem. Labrović je bio nemoćan

70' Andrić se našao sam na pet metara ispred Labrovića, a golman Rijeke sjajno brani čisti zicer. Naknadno je svirano zaleđe.

64' Kakva majstorija Petra Bočkaja. Emreli je ubacio, a Bočkaj iz voleja gađa vanjski dio mreže

61' Izbio je Drmić sam pred Livakovića sjajno lobao, ali ipak malo preko gola. U međuvremenu je počelo naguravanje na terenu između Smolčića i Ademija.

58' Dugo je šetala lopta po kaznenom prostoru, na kraju se odbila do Abassa koji puca pored vratnice.

54' Ampem se sjurio i ubacio na Drmića koji nije uspio smiriti loptu.

49' Kakva prilika za Dinamo! Andrić je izbio sam pred Labrovića, zaobišao ga, ali se poskliznuo i nije uspio realizirati čistu šansu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Rijeka je odmah krenulo ofenzivno

45' Završilo je prvo poluvrijeme na Rujevici. Rijeka je povela ranim golom Čerina. Dinamo pokušava, napada, ali nedostaje odlučnosti. Rijeka je imala jedan jedini udarac i taj je završio u mreži. Gledamo dobru utakmicu i sigurno će biti zanimljivo u nastavku.

40' Kopić je promjenio formaciju i stavio četiri igrača u obranu. Theophile je sada na lijevom beku.

30' Sjajna akcija Dinama, Bočkaj za Oršića koji je dao povratnu za Gojaka koji promašuje cijeli gol

26' Kakav potez Drmića. Sjajnim driblingom je izbacio Bočkaja i ubacio na  Abassa, no ovaj nije dobro zahvatio loptu.

23' Ampem stvara ogromne probleme Dinamovoj obrani.

17' Kakva šansa za Dinamo. Mišić je uputio sjajnu loptu prema Ristovskom koji šalje loptu u sredini. Loše je reagirala obrana Rijeke, lopta se odbila na pet metara i Petković ju je uspio pokupiti, no Labrović sjajnom reakcijom spašava Rijeku

8' Petković je odlično uzeo loptu, sjurio se prema golu Rijeke, imao je slobodnog Oršića, no odlučio je pričekati i izgubio je loptu.

6' GOOOOOOL. 1-0 vodi Rijeka na Rujevici. Isplatio se pritisak Rijeke. Abass je provukao loptu, Čerin se odlično oslobodio pored Ristovskog i sjajno pogodio drugi kut. Livaković je bio nemoćan.

3' Rijeka je krenula agresivno i dominira u posjedu lopte. Pokušali su s nekoliko ubačaja ugroziti Dinamova vrata

1' Počela je utakmica na Rujevici

SASTAVI:

Rijeka: Labrović - Velkovski, Krešić, Smolčić - Solano, Čerin, Selahi, Lepinjica, Ampem - Abass, Drmić
Dinamo: Livaković - Theophile, Šutalo, Lauritsen - Ristovski, Ademi, Mišić, Gojak, Bočkaj - Petković, Oršić

Od 20 sati na Rujevici Rijeka dočekuje Dinamo. Momčad Gorana Tomića igra jednu od najvažnijih utakmica sezone.  Nakon dva poraza od Gorice i Dragovoljca, Rijeka se protiv Istre vratila na pobjedničke staze. Sada u pozitivnom naletu dočekuju Dinamo koji se i dalje iz kola u kolo muči s protivnicama s kojima ne bi trebao.

"S optimizmom iščekujemo utakmicu s Dinamom, s kojim smo ove godine odigrali nekoliko spektakularnih utakmica. Izrazito su kvalitetna ekipa i neugodan protivnik", rekao je jučer Tomić u najavi današnjeg derbija.

S druge strane Dinamo nastavlja blijede izvedbe po HNL-u. Prošlo kolo su "na mišiće" pobijedili Dragovoljac koji je bio vrlo blizu da u ranim trenutcima utakmice šokira Modre.Trener Dinama, Željko Kopić, svjestan je da njegova momčad ne igra najbolje i svjestan je ozbiljnosti ove utakmice.

Rijeka bi pobjedom u današnjoj utakmici došla na samo bod zaostatka za Dinamom. Preskočili bi, barem za sada, Osijek i vratili se na drugo mjesto ljestvice. Dinamo bi se današnjom pobjedom, barem na kratko, odvojio na vrhu i bio vrlo blizu naslovu. I Osijek i Hajduk će danas navijati za Rijeku, jer eventualna pobjeda Rijeke ostavlja sve četiri momčadi u borbi za titulu.

Utakmicu u tekstualnom prijenosu pratite uživo na našem portalu.