Prijava

Vaša prijava

Jerko Leko za RTL prokomentirao povratak Čačića u Dinamo: 'Mislim da će disciplinskim mjerama trgnuti neke igrače'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Dinamo je u srijedu u zaostaloj utakmici 9. kola stradao u Splitu protiv Hajduka. Nikola Kalinić je spektakularnim udarcem zabio jedini pogodak na susretu te su Splićani nanijeli drugi ovosezonski poraz vječnim rivalima. Da stvari po Modre budu gore, ni u jednom od tri susreta protiv Hajduka nisu uspjeli zatresti mrežu Lovre Kalinića.

{"RELATED":4231806}

Nezapamćen niz neuspjeha protiv velikih rivala s juga zapečatio je sudbinu treneru Željku Kopiću te je već u četvrtak ujutro s Maksimira stigla vijest da on više nije trener Dinama.

Već nakon nekoliko sati je obznanjeno da će na modru klupu sjesti bivši izbornik Ante Čačić. Čačić je već vodio Dinamo, a potom i reprezentaciju Hrvatske no nakon što je 2017. smijenjen nakon remija protiv Finske u kvalifikacijama gotovo da je nestao iz nogometa.

{"RELATED":4231312}

Od tada do danas vodio je egipatski Pyramids kraće od godinu dana, a ta epizoda na sjeveru Afrike završila je u listopadu 2020. godine. Njegov povratak na klupu Dinama za RTL je prokomentirao Jerko Leko, kojeg je tijekom prvog mandata na Maksimiru Čačić s još četvoricom igrača potjerao iz svlačionice.

'Dinamo može osvojiti naslov jedino da se vrati to samopouzdanje'

"Logična je nekako smjena Kopića. U tri utakmice s Hajdukom Dinamo, mislim, nije zabio ni gol. Dosta loša statistika i to možda i govori da su neki treneri dobri u nekoj manjoj sredini gdje mogu izvući maksimum iz te ekipe. Dinamo po meni nije ekipa koja zna igrati ziheraški. Dinamo po meni može osvojiti naslov jedino da se vrati to samopouzdanje", konstatirao je Leko.

{"RELATED":4231098}

Prokomentirao je bivši reprezentativni veznjak i činjenicu da je Ante Čačić već dugo bez angažmana. Također, iznio je svoje mišljenje zašto na klupu nije sjeo nitko od trenera koji se već dulje vrijeme dovode u vezu s Modrima.

'Dinamo i nije imao neku opciju osim Čačića'

"Vjerujem da je svaka promjena dobra bez obzira što Čačić nije dugo nikoga vodio. Da li će Dinamo onda, ako on osvoji titulu, ostavit njega za trenera ili dovesti nekoga od ovih koji su se spominjali prije ne znam. Njima je to bio rizik doći pet kola prije kraja, jer ako ne osvoje titulu već su na ljeto u nekom minusu tako da Dinamo zapravo nije ni imao neku opciju osim Ante Čačića u ovom trenutku", objasnio je Leko.

{"RELATED":4231014}

Čačić je ostao upamćen kao trener koji je Domagoja Vidu izbacio iz busa zbog otvaranja piva, a uz to je iz svlačionice potjerao petoricu igrača među kojima je bio i Jerko Leko. Logično je pitanje, hoće li Čačić i ovog puta prodrmati svlačionicu nekim radikalnim potezima.

Novi ispit već u nedjelju

"Hoće li povući neke radikalnije, disciplinske mjere, koje je znao raditi kad je bio trener i neke igrače tim trznuti da se probude - ja vjerujem da hoće. To je njegov mentalitet. Vjerujem da će napraviti pozitivan šok koji je potreban Dinamovoj kabini", zaključio je Jerko Leko.

Dinamova svlačionica i Ante Čačić nemaju puno vremena za upoznavanje, jer ih već ovog vikenda očekuje novi prvenstveni test. U nedjelju gostuju u Gorici u kojoj Samir Toplak radi dobar posao te mu je do sada jedini poraz nanio Hajduk u prošlom kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore