Prijava

Vaša prijava

Sve žešća kampanja: HDZ i SDP lomili koplja na porodiljnim naknadama i PDV-u


Nakon Slavonije i Podravine, Domoljubna HDZ-ova koalicija stigla je nadomak Zagreba - u Veliku Goricu.

Kandidat za drugi premijerski mandat koalicije 'Hrvatska raste' šetao je u to vrijeme centrom Zagreba.

I udario HDZ gdje misli da je najslabiji - po gospodarskom programu. Kaže da se i sam njemački IFO institut ogradio od HDZ-ovog obećanja da će smanjiti PDV.

"Naprosto, drago mi je da tako razmišlja i EK i taj institut koji im je trebao raditi program. Na kraju bogtepitaj tko je to radio, to nije nitko radio. Dakle, netko se sjetio u HDZ-u da bi ljudi to voljeli čuti, a to bi vodilo prema kolapsu financija. Evo neću se više rugati...", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Zašto neće smanjivati PDV objasnio je SDP-ov potpredsjednik Vlade za gospodarstvo.

"Izračunali smo da to znači smanjenje mirovine za 230 kuna mjesečno ili smanjenje plaća za učitelje, profesore...negdje između 500 i 600 kuna. Vidite koji bi to udar bio na ukupne javne financije", kaže Branko Grčić.

SDP-ova koalicija obećaje da će smanjivati porez na plaće, ali kako?!

"Pomalo, cijelo vrijeme pomalo rasterećivati rad i spekulativni kapital", poručuje Milanović.

Karamarko se drži svog programa, i pita suparnike - kome i zašto lažete?

"Refren njihove melodije je laž, oni lažu prijatelji, oni lažu - lagali su u prošlom sustavu i sad. Nisu spremni na istinu da iskreno vole svoj narod i domovinu već bi zaključili da nisu uspjeli ni u čemu osim što nas uništavaju. 100 milijardi kuna su zadužili Hrvatsku u tri i pol godine", rekao je Tomislav Karamarko.

HDZ-ova strategija - okriviti SDP-ovu koaliciju da su otjerali ljude iz zemlje i - obećati što misle da mogu dati više.

"Rekli smo - po svakom novorođenom djetetu država će dati 1000 eura. Smijali su se i rekli da to nije predviđeno u proračunu - pa predvidjet ćemo ga mi. To je ulog u budućnost", dodao je šef HDZ-a.

Ali, to nije sve - sagradit će novu dječju bolnicu u Zagrebu, majkama na porodiljnom dopustu isplaćivat će iznos od pune plaće svih 12 mjeseci i...

"Od 4. djeteta na dalje da majke dobivaju plaću, da majke odgajateljice dobivaju plaću. I tako dalje, postoji razrađen sustav kojim mislimo da ćemo potaknuti to da hrvatski građani imaju više djece", objašnjava Željko Reiner.

Građani imaju 13 dana da se odluče - kome više vjeruju?