Prijava

Vaša prijava

Vjetar i kiša poharali Hrvatsku: Kod Senja naleti bure od 153km/h, zatvoren dio autoceste

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Olujno nevrijeme koje je sinoć poharalo unutrašnjost Hrvatske nastavilo je prema Jadranu zbog čega je izdan žuti i narančasti meteoalarm dok je za Velebitski kanal izdan i crveni meteoalarm.

{"RELATED":3827982}

U Zagrebu 34 vatrogasne intervencije, kod Dugog Sela ozlijeđen vozač

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Hrvatsku uzrokovalo je čak 34 vatrogasne intervencije u Gradu Zagrebu te niz u susjednim županijama, a uslijed rušenja stabla na vozilo u vožnji kod Dugog Sela lakše je ozlijeđen vozač.

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uzrokovalo je povećan broj vatrogasnih intervencija u Gradu Zagrebu i susjednim županijama, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci u Zagrebu zabilježili su 34 tehničke intervencije uklanjanja srušenih stabala i granja, crjepova te limova i salonit ploča s krovova. Na intervencijama je sudjelovalo 110 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-ova Hrašće, Moravče, Zapad, Dubrava i Dragonožec.

Nevrijeme je ostavilo posljedice i na području Zagrebačke županije, gdje je zabilježeno dvanaest tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, a u sanaciji je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Samobor, Velika Gorica, Ivanić-Grad te DVD-ova Dugo Selo, Savski Nart, Šenkovec,Velika Mlaka, Novo Čiće, Križ, Črnilovec i Rakitje.

U jednoj od navedenih intervencija na području Savski Nart kod Dugog Sela, uslijed olujnog vjetra došlo je do rušenja stabla koje je palo na vozilo u vožnji, prilikom čega je došlo do lakšeg ozljeđivanja vozača vozila.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je deset tehničkih intervencija uklanjanja stabala, a u čemu je sudjelovalo je 69 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Straža, Kumrovec, Dubrovčan Ravnice, Klenovec, Donja Stubica, Zlatar, Desinić, Mače te JVP-a Krapina.

{"GALLERY":2756280}

 

U Šibeniku vjetar nosio suncobrane i plakate

Tijekom noći preko Dalmacije je prošla hladna fronta i donijela naglo jačanje bure koja je području sjeverne Dalmacije imala olujne udare, a prema pisanju Šibenik.in-a, u Šibeniku su dosezali gotovo 100 kilometara na sat i porušila je građevinske ograde, terase kafića, suncobrane i reklamne panoe.

Stranica HR Vrijeme na društvenim je mrežama objavila kako je su u Senju izmjerili nalete vjetra i do 153 km/h. 

Splitski vatrogasci uklanjaju štete od olujne bure u Splitu

Splitski vatrogasci jutros čiste gradska područja i prometnice uklanjajući štete zbog  olujne bure koja je noćas puhala na širem gradskom području izazivajući materijalnu štetu. Na momente je puhala jače od sto kilometara na sat, a njezine posljedice vidljive su jutros u gradu.

Tijekom noći i jutra nekoliko je stabala palo na prometnice i na parkirana vozila. Razbacani su kontejneri i kante za smeće po cijelom gradu, a oštećen je i inventar po štekatima. Splitski vatrogasci su već do pet ujutro zabilježili tri intervencije uklanjanja stabla s prometnica i to na Marjanu, Šinama i u Ulici slobode.

Hladna fronta i jaka bura zahvatila noćas i Istru

Izražena hladna fronta praćena jakim olujnim udarima bure zahvatila je noćas i istarski poluotok te je donijela izražen pad temperature ali nije na sreću donijela većih materijalnih šteta, doznaje se u utorak ujutro u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. 

U samome središtu grada, na pulskim Giardinima bura je srušila ogromno stablo na cestu, tako da je jutros promet regulirala policija, a dežurne službe su bile na terenu i uklanjale stablo.

sim toga bura je u Puli srušila još nekoliko stabala, stabla su pala i na cestama Bale-Pula te Poreč-Višnjan dok su pulski vatrogasci jutros interveirali nakon što se na Valdebeku srušio telefonski stup.

U Umagu kao i u Puli letjeli su suncobrani ugostiteljskih objekata, no prema prvim saznanjima nije počinjena veća materijalnih šteta.

U Istri je bura najjače puhala u Umagu (78 km/h), Ročkom Polju (77 km/h) i Puli (76 km/h) a sukladno očekivanju, obilnije količine kiše nisu zabilježene.

Vrijeme se u Istri jutros postupno smirilo, prema najavama istarskog meteo portala Istramet, već poslijepodne slijedi postupno slabljenje bure te će u nastavku dana prevladavati sunačno ali vjetrovito vrijeme.

Idući dani donose vrlo toplo i vruće ljetno vrijeme, premda je nova slična fronta moguća već u noći na nedjelju.

Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica A1 Sv. Rok- Posedarje

 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja  (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine preko Knina i Kistanja); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC1 Borje-čvor Udbina-Klapavice i DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Krčkom mostu, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Poslijepodne razvedravanje

U popodnevnim satima čeka nas razvedravanje i sunce, a i Dalmaciju također čeka sunčano i suho vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 19 i 24 °C., dok će Jadranu biti od 25 do 30 °C.