Prijava

Vaša prijava

Jandroković izbacio Zekanovića iz sabornice zbog pitanja o uhićenima: 'HDZ više nema većinu'

['korupcija', 'istraga', 'sdp', 'hdz', 'gordan-jandrokovic', 'hrvoje-zekanovic', 'uhicenja']

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović izbačen je iz sabornice nakon što je želio postaviti pitanje vezano uz skidanje imuniteta dvojici saborskih zastupnika i gradonačelnika nakon jutrošnje policijske akcije o kojoj je prvi izvjestio RTL - HDZ-ovom Draženu Barišiću iz Velike Gorice te SDP-ovom Vinku Grgiću iz Nove Gradiške.

{"RELATED":3887626}

Jandroković je Zekanoviću prvo izrekao opomene, a onda i oduzeo riječ do kraja rasprave koja je u tijeku te mu naredio da napusti sabornicu rekavši da mu je 

Da je riječ upravo o Barišiću i Grgiću, Zekanović je izrekao pri izlasku iz sabornice i 
ponovio nakon što je izbačen iz sabornice te je zaključio da HDZ od danas više nema većinu.

U Sabor je, kazao je Zekanović u izjavi novinarima nakon što je izbačen sa sjednice, stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom zastupniku, a Zekanović je član Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP): "Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega".

"Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem i isključio me sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost. S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema'', zaključio je Zekanović.

No, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio je da ga je DORH informirao da će u Sabor stići zahtjev za skidanje imuniteta za dvojicu zastupnika, ali i kazao za Hinu da trenutno ti zahtjevi nisu stigli i da mu imena o kojim je zastupnicima riječ nitko nije rekao.

Očekuje da će sve biti poznato za sat vremena te je najavio da okuplja kvorum kako bi se danas mogla održati sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva, a vjeruje da će ona biti oko 17 ili 18 sati. 

Jesu li zahtjevi za skidanje imuniteta dvojici zastupnika povezani, ni službeno, ni neslužbeno nije se moglo doznati u Saboru.