Prijava

Vaša prijava

Stanje po županijama: U Zagrebačkoj 215 novozaraženih, u Vukovaru tri osobe umrle

['hrvatska', 'koronavirus']

I danas mnogi očekuju veliki broj novozaraženih osoba od Covida-19. Naime, jučer je u Hrvatskoj bilo 2866 novih slućajeva zaraze, a, nažalost, preminulo je 38 osoba. Evo kakvo je stanje danas po županijama diljem Hrvatske.

{"RELATED":3926256}

U Zagrebačkoj 215 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 215 osoba, a aktivno je 2835 slučajeva, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Najveći broj novih slučajeva, njih 38, zabilježen je u Velikoj Gorici, u Samoboru je 30, Zaprešiću 19 te u Jastrebarskom 19. Samoizolacija je propisana učenicima osam razreda osnovnih škola i za tri razreda srednjih škola.

 

U Karlovačkoj 75 novih slučajeva, preminula 4 pacijenta

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 75 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. S područja Karlovaca je 31 osoba, Ogulin 19, Slunj 2, Duga Resa 6, Draganić 1, Josipdol 2,Tounj 2, Generalski Stol 1,Rakovica 1, Žakanje 2, Kamanje 1. U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 45 COVID pozitivnih pacijenata, 5 ih je na respiratoru, 2 novoprimljena, 1 otpušten sa bolničkog liječenja, a preminula je muška osoba u dobi od 71 godinu sa ranije pridruženim bolestima. U samoizolaciji se nalazi 66 djelatnika bolnice - 54 zdravstvenih i 12 nezdravstvenih. U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leži 24 bolesnika, 1 osoba je na respiratoru, a umrla su 3 pacijenta (1935., 1932., 1928. godište) s pridruženim komorbiditetima. U samoizolaciji se nalaze 33 djelatnika bolnice.

 

U Koprivničko-križevačkoj 41 novi slučaj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 41 novi slučaj bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 394 slučajeva bolesti COVID-19,  37 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 37 osoba.

Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1340 slučajeva bolesti COVID-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj 69 novozaraženih, jedna osoba umrla 

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 51, s područja je grada Bjelovara, po tri s područja su općina Ivanska i Kapela, po dvije s područja grada Garešnice i općina Štefanje i Končanica, a po jedna s područja Čazme, Daruvara i Grubišnog Polja te općina Nova Rača, Rovišće i Berek. Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 30 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih tri na respiratoru.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 978 osoba. Ukupno su 33 osobe umrle od posljedica koronavirusa od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U Vukovarsko-srijemskoj tri osobe umrle, 93 nova slučaja

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 93 novih pozitivnih osoba na covid-19 dok su tri osobe umrle, izvjestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 22 su osobe iz Vinkovaca, 21 iz Vukovara, šest iz Borova, po pet iz Županje i Jarmine, četiri iz Otoka, po tri iz Gaboša, Ivankova, Starih Jankovaca i Trpinje te po dvije ili jedna osoba iz 12 drugih mjesta. Od početka epidemije u županiji je oboljelo 3199 osoba od kojih je 2589 osoba izliječeno, a preminulih je 48 osoba.

Trenutno je 58 osoba hospitalizirano dok se u samoizolaciji nalazi 1121 osoba. Od početka pandemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirana je 21167 osoba, a u posljednja 24 sata njih 273, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Primorsko-goranska ima 195 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji danas 195 novozaraženih i 168 ozdravljenih osoba. Ukupno je 1555 aktivnih slučajeva bolesti covid-19 na području županije. Testirano je ukupno 712 osoba. Udio starijih osoba u ukupnom broju zaraženih niti danas ne raste već je i nešto manji od prethodnih nekoliko dana i iznosi 14%. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a trenutno se u bolnici od bolesti covid-19 liječi 86 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru. Nažalost, jedna je osoba preminula.

Istarska županija ima 79 novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 79 novozaraženih osoba s područja Istarske županije. Za 61 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 7 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (2), Bosna i Hercegovina (1), Austrija (1), Njemačka (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba. Izliječeno je 74 osoba. Trenutno je 550 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 680 osoba.

Dubrovačko-neretvanska ima 22 nova slučaja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o osam osoba iz Dubrovnika, po tri iz Konavala i Župe dubrovačke, po dvije iz Smokvice i Vele Luke, po jednoj iz Blata i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola, devet osoba ženskog spola, a za njih 12 je utvrđena epidemiološka veza. Izliječeno je 37 osoba: 13 iz Metkovića, 11 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, po jedna osoba iz Kule Norinske, Ploča i Pojezerja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, pet bolesnika je na respiratoru - neinvazivna ventilacija, a šest je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 159 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 22 322 uzorka. U samoizolaciji je 1007 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 96 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.