Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: 169 slučajeva zaraze u Zagrebačkoj županiji

[]

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 39 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 27 osoba iz Dubrovnika, pet iz Vele Luke, po četiri iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Korčule i Metkovića. Od spomenutih, tri slučaja utvrđena su među korisnicima Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermoterapia.

Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 39 osoba, od kojih 20 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 29 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 540 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim prijelazima, što je ukupno 165 od početka pandemije.

Od jučer je obrađeno 278 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 33 927.

Sedam novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba je preminula, a za 149 testiranih osoba nalazi se očekuju, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tri novozaražene osoba s područja su grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Veliki Grđevac i Veliko Trojstvo.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 64 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do 89 preminulih osoba od početka pandemije. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 820 osoba.

169 novozaraženih

Novih 169 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata, a najviše novozaraženih je iz Velike Gorice i Zaprešića, izvijestila je u srijedu Zagrebačka županija. 

rema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, trenutno je u toj županiji aktivno 1945 slučaja zaraze koronavirusom, a proteklog dana ozdravile su 152 osobe.

Najviše novooboljelih, njih 37 je iz Velike Gorice, a 20 osoba je iz Zaprešića. Nadalje, 17 novooboljelih je iz Dugog sela, 15 je iz Ivanić-Grada, osam novooboljelih je iz Samobora, a po sedam iz Svete Nedjelje i Jastrebarskog. Također, novi slučajevi zaraze zabilježeni su i u ostalim dijelovima županije.

69 pozitvnih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 69 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Riječ je o 24 osoba iz Siska, 16 iz Kutine, 11 iz Popovače, pet iz Petrinje, četiri iz Hrvatske Kostajnice, tri osobe iz Gline, po dvije osobe iz Sunje i Velike Ludine, te po jednoj osobi iz Martinske Vesi i Novske. 

Stožer i nadalje apelira na stanovnike županije da se i u uvjetima tragedije izazvane potresom dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.