Prijava

Vaša prijava

Stanje po županijama: U Zagrebačkoj 21 novi slučaj zaraze, u Istarskoj ih nema

['hrvatska', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je jučer zabilježen 371 novi slučaj zaraze, a 19 osoba je preminulo. Podaci po županijama danas su, u protekla 24 sata, slijedeći:

Dubrovačko-neretvanska: 33 nova

"U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom (17 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, pet iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke te po jednoj iz Korčule i Slivnog.

Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i 23 osobe ženskog spola, a njih 25 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 28 osoba: 16 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, tri iz Metkovića te po jedna iz Ploča, Slivnog, Zažablja i Župe dubrovačke"

Šibensko-kninska: 22 nova slučaja

"U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 22 osobe oboljele su od COVID-19 infekcije.

Trenutno je 64 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 17 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 441 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je  165 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera"

Zagrebačka: 21 novi slučaj

U Zagrebačkoj županiji u subotu je zabilježena 21 novozaražena osoba, izvijestili su iz te županije.

Najviše novozaraženih je u Krašiću- četvoro i u Zaprešiću - troje. 

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razrednog odjela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote, 13. veljače do 10 sati evidentirano je 19 500 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 19072 osobe, a 68 osoba je preminulo.

Trenutno je aktivno 360 slučajeva.

Bjelovarsko-bilogorska : 4 novozaraženih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Po jedna novozaražena osoba je iz Bjelovara, Daruvara, Čazme i Grubišnog Polja.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 24 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih je dvoje na respiratoru, a 14 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji je 356 osoba.

Karlovačka županija:  26 novih slučajeva

"U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV 2. U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 21 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR).S područja  grada Karlovca je 19 osoba,  Duga Resa 1, Bosiljevo 1 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji 5 osoba su pozitivne - brzi test za detekciju antigena - Karlovac 2, Cetingrad 1, Slunj 2. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 6630 osoba (PCR testiranje) i 1450 (antigensko testiranje).
 
U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 22 COVID pozitivnih pacijenta (OB Ogulin-5, OB Karlovac-17). U posljednja 24 sata novoprimljena je 1 osoba (OB Ogulin-1), a otpuštena je jedna osoba ( OB Ogulin). Na respiratoru su 3 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba.

U samoizolaciji se nalazi 316 osoba. Bez kršenja mjera"

Istarska: 0 novozaraženih

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 249 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječeno je 6 osoba. Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 676 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 11 osoba, od toga su 3 osobe u respiracijskom centru"

Koprivničko-križevačka županija: 14 novozaraženih

"Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 14 novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 74 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 14 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 29 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1936. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5972 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 91  uzorak sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus"

Požeško-slavonska županija ima 2 nova slučaja zaraze

"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 36 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 22 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 162 osobe, a ukupno je testirano 28385 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 93 uzorka, od kojih su 2 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba"