Prijava

Vaša prijava

Osobe s invaliditetom sugrađane će upoznati sa svakodnevnim problemima


Dani posvećeni osobama s invaliditetom ‘Volim život’ u Velikoj Gorici počinju sutra i trajat će do subote, 5. prosinca. Tradicionalan susret građana s invaliditetom i gradonačelnika Dražena Barišića sutra je u 17 sati u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, a nakon toga u 18 sati slijedi predstavljanje projekta „Volim život“ i projekcija filma „U zdravom duhu, zdravo tijelo“. Uz to organizirana je i izložba umjetničkih radova i proizvoda.

invalidi

U srijedu od 10 do 14 sati Dan je otvorenih vrata Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Zagrebačka 90. Radionice za učenike su toga dana od 15 do 16 sati.

Predstava ‘Gradu s ljubavlju’ je u četvrtak od 18 sati. Izvode je djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Predavanje ‘Potpomognuta komunikacija’ počinje u petak od 12 sati. Gostuje doc.dr.sc. Jasmina Ivšac Pavliša s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Istog dana od 18 sati u Gradskoj knjižnici je predstavljanje projekta ‘Napredujmo zajedno’ – ‘Mladi BAS’ iz Velike Gorice i ‘Kumen Fundacion’ iz španjolskog Valladolida.

U subotu od 9 do 14 sati je Drugi memorijal u boćanju osoba s invaliditetom ‘Marijan Dobrinčić’, Gradska sportska dvorana. Sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije je u 20,15 sati.

Tijekom idućih dana održat će se cijeli niz događanja kojima će se osobe s invaliditetom predstaviti građanima Velike Gorice i upoznati javnost sa problemima na koje nailaze u svakodnevnom životu.