Prijava

Vaša prijava

Pomele konkurenciju: Ekipa Vučka zaslužno u Poreč


Ekipa Školskog športskog društva ‘Vučko’ iz Vukovine, na natjecanju osnovnih škola u šahu koje je održano u Rovišću, pomela je konkurenciju od gradskog do poluzavršnog natjecanja i izborila državno finale. Nakon maksimalnih pobjeda i omjera 16:0 na gradskom natjecanju i 8:0 na županijskom natjecanju došle su u Rovišće da u natjecanju s najboljim ekipama susjednih županija izbore plasman na državno finale. Dvije godine za redom nesretno su ispustile plasman u završno natjecanje i ovaj put odlučile su pokazati svoju kvalitetu.

Prvo kolo igrale su s domaćinom ekipom ŠŠD Mrav OŠ Rovišće i pobjedom 4:0 pokazale da su pune samopouzdanja. U drugom kolu igrale su sa ekipom ŠŠD Oro OŠ Oroslavje i ponovo ostvarile čistih 4:0. Vučkove šahistice pobijedile su i u posljednjem kolu ekipu ŠŠD Sela OŠ Sela s 4:0 i do državnog finala stigle su s uvjerljivim omjerom od 36:0.

Završno natjecanje koje će se održati od 24.-26. travnja u Poreču izborile su Mira Trgovac, Dora Jazbec, Marta Trgovac, Lucija Rožić i Ivana Kirin.