Prijava

Vaša prijava

Novi uspjeh goričkih vinara


Vina velikogoričkih vinara nagrađena su srebrnim medaljama na 26. međunarodnoj izložbi mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja. Škrlet Vlade Mikulčića osvojio je 81 bod, Pinot bijeli i Sauvignon Franje Matkovića 78, a njegova Graševina osvojila je 77 bodova. Mješavina bijelih sorata Stjepana Cekovića također je dobila srebrnu medalju osvojivši 77 bodova, kao i mješavina crnih sorata Ivana Trumbetaša. Trumbetašov Škrlet polusuhi nagrađen je brončanom medaljom.

20.01.2018. Kostanjevec – Vivcekovo kod obitelji Mikulčić

Uzorci za ocjenjivanje stigli su iz Varaždinske i susjednih županija, Grada Zagreba, Dalmacije, te Republike Slovenije i Mađarske. Tri komisije sastavljene od vrsnih poznavatelja vina sjeverozapadne Hrvatske, na čelu s dr.sc. Stanislavom Herjavec degustirale su 589 uzoraka, odnosno 577 vina, šest voćnih vina i šest rakija.

Najzastupljenija su bila bijela vina. Među njima je bilo najviše vina proizvedenih od mješavine bijelih sorata, a zatim je slijedila Graševina, Rajnski rizling, Pinot bijeli, Chardonnay, Sauvignon, Muškat i Traminac. Od obojenih, rose i crna vina Frankovka, Pinot crni i Cabernet Sauvignon.