Prijava

Vaša prijava

‘Sve ovo izgradila je naša ljubav, pazimo na svaki cvijet i nošnju…’


U Etno naselju u Novom Čiču trebao bi niknuti Edukativno-kulturni centar. U sklopu njega nalazio bi se Edukativni centar za preradu lana za širu regiju, etno restoran i konferencijska dvorana, a na katu bi se uredili smještajni kapaciteti za 15 osoba. Radovi bi trebali početi iduće godine, a kroz dvije godine trebao bi biti otvoren za posjetitelje.

KUD Čiče trudi se očuvati tradiciju svoga kraja pa su tako članovi otkupili i jednu staru drvenu turopoljsku kuću iz 1927. godine i preselili je u svoje Etno naselje. Posjetitelji, a posebno oni mlađi, po prvi put upravo ovdje vide neke tradicionalne predmete koji se više ne koriste, a nekada su se nalazili u svakoj kući. Sve češće u Novo Čiče svrate i putnici namjernici. Mir i uređeni okoliš izrazito je primamljiv ljudima željnim utočišta od buke i vreve modernih gradova. Grupa odlučnih ljudi pokazala je kako se entuzijazmom može puno toga dobroga napraviti i jako su ponosni na svoje rezultate.

– Sve ovo smo sami stvorili, nitko nam to nije dao. To je izgradila naša ljubav. Stvarno pazimo na svaki cvijet, nošnju. Kad se sjetim da smo 2006. godine krenuli, a nismo imali ništa. Niti nošnje, niti tambure, a danas možemo reći da smo društvo koje ima sve – rekao nam je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Više o ovoj temi doznajte u video prilogu.