Prijava

Vaša prijava

Ozljede Smoka, Ašanina i Čumpeka pokvarile dobru utakmicu u Vukovini

[]

Prisutni na utakmici 30. kola Jedinstvene županijske lige u Vukovini između Jelačića i Samobora pratili su pažljivo i rezultate posljednje runde 1. HNL, posebno dvoboj u Rijeci gdje je igrala Gorica. Sada kad je sve gotovo u Rijeci ali i Vukovini, ostao je gorak okus u ustima iako su igrači Jelačića ispraćeni gromoglasnim ovacijama svojih drukera a i Samoborci su bili zadovoljni. Zašto gorak okus? Gorica je na kraju prosula ono što je bilo teško prosuti a Jelačić je ozljedama skupo platio bod protiv lidera iz Samobora i sigurno novog prvaka koji ima praktički nedostižnu prednost i utakmicu manje.

Na vrlo korektnom pa i kvalitetnom dvoboju u Vukovini uz vrlo dobro suđenje Matije Spudića iz Ivanić Grada ali i pomoćnika Gašpara i Tišljara, ozlijeđena su čak tri igrača. Prvi je zamjenu u 33. minuti zatražio gostujući mladi 19-godišnji Luka Ašanin. Nakon poluvremena na teren nije izašao ni domaći stoper Jurica Čumpek a najtežu povredu zaradio je Jelačićev ponajbolji igrač Ivan Smok u 78. minuti.

Utakmica je bila kvalitetna s urnebesnim početkom. Kombinacije jednih i drugih sijevale su u oba pravca a onda u 11. minuti i pogodak Jelačića za 1:0. Nakon rušenja domaćeg napadača, suđen je slobodnjak na 17 metara malo lijevo iskosa od vrata Samobora. Loptu je namjestio, a tko drugi nego Ivan Smok. Nije Samoboru pomogao ni brojni takozvani živi zid a ni odlični vratar Filip Štefković. Smok je rezanom loptom neobranjivo pogodio bliže rašlje za veselje vukova iz Vukovine.

Podsjetimo, Samobor u prvenstvu nije izgubio utakmicu a plasirao se i u finale kupa na razini Zagrebačke županije. Jelačić je u prvom dijelu prvenstva u Samoboru također remizirao a domaći su poravnali rezultat u sudačkoj nadoknadi. Očito da Jelačić ima kvalitetu i za veće domete ali nenadani kiksevi kao oni u Križu, Bedenici ili Lomnici, koće ulazak u viši četvrti rang. Jasno da nakon vodstva Jelačića, igrači Samobora krenuli su još više prema naprijed po izjednačenje. Napadački orijentirani Zvonimir Guliš, Stipe Vujić, Dino Krajačić a posebno korpulentni iskusni Željko Štulec pleli su mrežu prema vrataru Sakaču a vukovi su pak znali složiti opasne i brze kontre. U 19. minuti Vujić se probio po sredini (gdje su bili stoperi Jelačića?) a kada je dojurio ispred golmana Davora Sakača plasirao je poluvisoku loptu u kut i bilo je 1:1.

Mora se još jednom naglasiti da je suđenje bilo za pet i nema nikakvih dodirnih točaka sa spomenutim ozljedama trojice igrača. Puštao je Spudić da se igra bez suvišnog sjeckanja pa su se redale kontre i prilike na obje strane. Potrajalo bi nabrajati sve, spomenimo tek kod Jelačića nezadrživog brzanca Antoni Prizmić, pokušaje mladog Filipa Harambašić, glavom pod gredu Dominika Smolković i Mirona Memić..Znali su zaprijetiti i Samoborci, posebno je veliku prigodu glavom imao Štulec u 80. minuti ali lopta je otišla pored desne vratnice, one nedaleko obližnje a slikovite crkve.

I na kraju moramo još jednom spomenuti neugodnu ozljedu Smoka nedaleko od klupa za pričuve. Koljeno se okrenulo i za ponajboljeg u redovima Jelačića, sezona je najvjerojatnije zaključena. Kakav šteta, Ivan je bio u vrhunskoj formi, motiviran, nadahnut i željan nogometa. Bit će ga teško nadomjestiti.

 

JELAČIĆ  1

SAMOBOR  1

 

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano u subotu 22. svibnja 2021. od 17.30. Sudac: Matija Spudić 7,5 (Ivanić Grad). Pomoćnici: Danijel Gašpar i Hrvoje Tišljar. Delegat: Miroslav Bugarinović (svi iz Križa).

STRIJELCI: 1:0-Smok (11), 1:1-Vujić (19).

JELAČIĆ: Sakač 7, Prizmić 7, Matić 6, Čumpek 6 (od 46. Karaula 6), Memić 6, Krasnić 6,5, Smolković 7, Mihanović 6,5, Mateo Nikić 6,5, Smok 7,5 (od 78. Marko Rajić-), Harambašić 7. Trener: Stefan Rajić 7,5.

SAMOBOR: Štefković 7, Brčić 6,5, Ivkovčić 7, Severec 6,5 Makarun 6,5, Kotarski 6 (od 70. Bišćan-), Ašanin 6 (od 35. Ištuk 6), Guliš 7, Vujić 7, Štulec 6, Krajačić 6 (od 65. Ibrahimović 6) . Trener: Franjo Pužin 7.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Smok