Prijava

Vaša prijava

Gorička hitna pomoć dobila novo sanitetsko vozilo

[]

Pet novih sanitetskih vozila vrijednih 1,7 milijuna kuna dobio je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predao je u četvrtak u Zaprešiću ključeve vozila predstavnicima ispostava kojima su vozila dodijeljena. Po jedno vozilo dobili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor, Zaprešić i Sveti Ivan Zelina.

– Ovo je izuzetno korisno za naše žitelje i mi smo u proračunu osigurali sredstva za nabavu tih vozila. U planu za ovu godinu nam je nabaviti još dva vozila hitne medicine vrijednih 1.100.000 kuna. Sve to znači da vodimo izuzetnu skrb da se hitna opskrbi vozilima. Budući da županija jedina u Hrvatskoj nema opću bolnicu, iznimno je bitno da hitna ima dobru opremu, ne samo vozila, već i ostalu opremu – kazao je župan Kožić.

27.5.2021. Velika Gorica – Primopredaja ključeva 5 novih vozila za sanitetski prijevoz. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U zadnjih pet godina ispostave Zavoda za hitnu medicinu dobile su oko 50 vozila, od čega ih je 18 za hitnu medicinsku pomoć, a ostala za sanitetski prijevoz.

– Kontinuirano ulažemo u obnovu voznog parka, ali s obzirom na našu raštrkanost od Zagreba, gdje su naše bolnice, mi prelazimo preko pet milijardi kilometara. Iako su naši auti stari dvije ili tri godine, oni znaju imati 300 tisuća kilometara. Zato bez stalnog ulaganja u vozni park mi ne bi mogli raditi – objasnio je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, i dodao kako je danas na području županije u pogonu 74 vozila.

– Kontinuirano ulažemo u opremu i ljudski kadar, međutim, nadamo se da će se uskoro dogoditi izmjena mreže hitne medicine. tražili smo povećanje broja timova T1 i T2 iz razloga što je područje Zagrebačke županije izuzetno veliko i zato što nemamo opću bolnicu. Ustvari, mi imamo hitnu na kotačima jer pružamo vanbolničku hitnu medicinsku skrb – komentirala je Ksenija Čuljak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.