Prijava

Vaša prijava

Marko Pancirov napustio Kurilovec: ‘Nešto smo morali promijeniti…’

[]

Nakon 155 dana, nakon 16 prvenstvenih utakmica na klupi, rastali su se trener Marko Pancirov i NK Kurilovec. Bilo je to turbulentnih 155 dana, kroz koje su se provlačili usponi, a zatim i padovi koji su doveli do ovakve odluke.

– Uslijed lošijih rezultata u posljednje vrijeme, a posljedično i sve lošije atmosfere, odlučili smo se za ovaj korak, da pokušamo nešto promijeniti. S trenerom Pancirovom dogovorili smo sporazumni raskid ugovora i želimo mu zahvaliti na svemu što je učinio za NK Kurilovec – rekao je predsjednik kluba Dražen Vujnović.

Pancirov je u 16 trećeligaških utakmica upisao po sedam pobjeda i poraza, uz dva remija. Učinak na prvu i nije toliko loš, no kad znamo da je šest pobjeda upisao na početku svoga mandata, da je u posljednjih deset utakmica uspio pobijediti samo jedanput, da je Kurilovec izgubio posljednje četiri utakmice s gol-razlikom 3-17, rastanak je zapravo potpuno logičan.

Marko Pancirov ponudio je klupskoj upravi ostavku već nakon poraza od Maksimira 1-6 prije dva kola, no u tim trenucima ona nije prihvaćena. Međutim, nakon još dva poraza, uključujući i ovaj posljednji, katastrofalnih 0-5 kod Zagorca u Krapini u srijedu, sve dvojbe su nestale. I Pancirovu, kao i ljudima koji vode klub, bilo je jasno da je promjena nužna, da ovako dalje više ne ide.

Nije sreća mazila trenera Pancirova, brojne okolnosti nisu bile na njegovoj strani, a u tom smislu treba i promatrati ova njegova nepuna četiri kurilovečka mjeseca. Preuzeo je momčad od Perice Vidaka, koji je s većinom igrača radio posljednje tri godine, a to je situacija u kojoj bi svakom novom treneru bilo teško. Krenuo je jako dobro, nizao pobjede i zasjeo na prvo mjesto, druga liga djelovala je kao realnost, a onda su krenule ozljede, cijela serija pehova, pa i sudačke odluke koje nisu išle u korist Kurilovca. Međutim, konačan zbroj svih tih faktora je rezultat, a njega Pancirov već neko vrijeme nema.

Novo rješenje vodstvo Kurilovca neće tražiti prije kraja sezone.

– Odlučili smo da će sezonu dovršiti, ove posljednje četiri utakmice, dosadašnji pomoćni trener Tihomir Pereković, u suradnji s kondicijskim trenerom Ivanom Zagorcem. U međuvremenu ćemo sjesti i razgovarati između sebe, ali i s ljudima iz HNK Gorice, našeg partnerskoga kluba. Siguran sam da ćemo zajednički doći do pravog rješenja, bez obzira na to hoće li to biti netko od trenera iz omladinske škole HNK Gorice ili netko sa strane – kazao je predsjednik Vujnović.

Potraga za novim trenerom, dakle, uskoro će krenuti, a pogled u omladinsku školu našeg prvoligaša nudi imena kao što su Sven Rajić, Igor Čagalj, Damir Milanović, Mensur Mujdža… Ne bude li se išlo na tu varijantu, kvalitetnih stručnjaka ima i u niželigaškim turopoljskim klubovima, a i općenito će mnogima sigurno biti zanimljiva kluba jednog ozbiljnog trećeligaša, što NK Kurilovec definitivno jest.

Sljedeća sezona, usput rečeno, bit će posebno bitna, jer u njoj će se loviti pozicije uoči velike reorganizacije trećih liga, odnosno kretanja jedinstvene 3. HNL…