Prijava

Vaša prijava

Izaslanstvo Zagrebačke županije polaganjem vijenaca na mostu u Pokupskom obilježilo Dan državnosti

[]

U spomen na 30. svibnja 1990. godine kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor te na njegovu povijesnu ulogu u očuvanju hrvatske državnosti, u nedjelju obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske. Tim je povodom izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem u petak položilo vijence na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom na Spomen obilježju svim braniteljima Zagrebačke županije koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

– Želimo izraziti svoju veliku zahvalnost svima koji su dali svoje živote i njihovim obiteljima. Dolazimo na ovo mjesto kako bi se sjetili, da se to ne zaboravi i da su, prije svega, hrvatski branitelji ti koji su nam omogućili da danas živimo u slobodnoj i suverenoj državi Hrvatskoj – kazao je župan Kožić.

Ovom se prilikom, ratnog puta i svojih suboraca, prisjetio Miljeko Komes, predsjednik Odbora za branitelje Zagrebačke županije.

– Tradicionalno je ovo mjesto koje je za nas branitelje Zagrebačke županije bitno jer se prvi put postrojila vojska, naši poznati Gromovi. Ovdje se vršila odsutna obrana od neprijatelja jer naši prvi dani su bili obrambeni dani od agresije. Svake godine zato ovdje hodočastimo i prisjetimo se svih naših poginulih prijatelja, ali i svih nas koji smo pridonijeli da ova naša zemlja bude voljena – rekao je Komes.

28.5.2021. Pokupsko – Izaslanstvo Zagrebačke županije položilo vijence na mostu na rijeci Kupi na Spomen obilježju braniteljima Domovinskog rata. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr


Ove subote na raspolaganju novih 11.400 doza Pfizera

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda